søndag 29. august 2010

Det går i rødt, oransje og gult...


...når Grønn er på loppejakt - hjem fra Finnmark på fredag, rett på loppis lørdag morgen! Vi testet ut Konnerud i Drammen og fant det mer enn godkjent. Av godbitene var oransje smørsmelter designet av Grete Prytz Kittelsen for Cathrineholm. Den fikk vi sammen med den prikkete blomsterpotta (har smørsmelter og salatbolle fra før, skjønner ikke at folk gir fra seg sånt...) og en annen fin emaljekjele for femtilappen tilsammen. Merkbart lavere priser når man kommer ut av hovedstaden, i Oslo hadde de garantert tatt det dobbelte bare for smørsmelteren.

Balder fikk koppestell av plast med kuer på og tre små emaljekjeler som han kan ha i lekestua si etterhvert. Også den fantastiske vekta, da, til å leke butikk når han begynner å skjønne seg på sånt - med pris i lire så da er den noen år gammel. Vi voksne fant seks fine kaffekopper i jugendaktig stil med frukt- og bærdekor i fem ulike farger. Lite i stoffavdelingen, men jeg plukket med meg noen forkler - blant annet et i tjukk voksduk med Snoopy som var veldig morsomt. Gøy med loppis igjen, og nå har vi jo plass til det!

fredag 27. august 2010

Hyggelig nytt bekjentskap


Årets Finnmarkstur er unnagjort. Siden steinsoppen liker å dukke opp etter vår ferie der oppe, måtte vi nøye oss med den soppen vi fant nå i slutten av august. Det resulterte i en ny kulinarisk opplevelse - mild gulkremle - meget god liten skapning. Mild men distinkt smak og veldig morsom å plukke der den dukker opp av mosa med sin kulerunde, gladgule hatt. Men det kan nok likevel hende vi må forskyve feriene ytterligere mot høsten framover - i september flommer det visst over med steinsopp på Rolvsøy.


Dårlig multeår, men vi reddet bæræren siste dagen med en tretimerstur som ga fire-fem liter pluss en time hver med bærplukker i lia bak huset som ble tre liter kreklingsaft.

onsdag 18. august 2010

RaBalder er her!


Klesmerket er klekket ut, nå mangler bare kolleksjonen... Jeg er stor takk skyldig min niese Hedda som står for dette fantastiske portrettet av fetter Balder - med smokk i munnen - og RaBalder-skriften. Faren mener jeg må betale henne for opphavsretten - kanskje jeg skal spørre om en krone per lapp er passende? Lenge til hun blir rik av dette uansett, tror jeg.

onsdag 11. august 2010

Rom for rot og orden i sysakene



Jeg har vel rett og slett ønsket meg et eget hobbyrom så lenge jeg kan huske. Og nå er rommet altså realisert. Skapveggen ble slik, etter lykketreffet i Libanon der Ingebjørg fant ekte vintage 70-tallstapet designet av Pierre Cardin i en fuktig kjeller i Tripoli. Denne var den kuleste, og her har jeg utnyttet hver minste lille brukelige bit av de to arkene jeg fikk (litt sliten i kantene etter førti års lagring...). Balder har fått et annet mønster på rommet sitt, og fortsatt er det fire ulike tapeter igjen. Planen er at en av dem skal dekke motsatt vegg av denne på syrommet, kommer nok bilde når det er på plass. Stor takk til min gode venninne Ingebjørg som brukte en del kilo av bagasjen sin på å frakte rullene hjem til meg...

lørdag 7. august 2010

I fiolgubbens rike


Det viser seg at vi har flyttet til et lite sopprike her ute i Slemmestad. Oslofeltets kalkområder er visst å foretrekke blant annet for fiolgubbene som ser litt ut som store, grå kantareller, men egentlig er en helt egen art. I boka "Sopp på menyen" omtales den som en skrytesopp fordi den er nokså sjelden i Norge. Etter tips fra en hyggelig soppkollega som hadde plukket i Østskogen i mange år, kunne de nyinnflyttede høste med seg en god porsjon hjem til middag. Resultatet ser dere her, pasta med fiolgubbe og spekeskinke - satt sammen av samboeren - etter oppskrift fra før nevnte bok. En meget enkel og smakfull middag, akkurat som italienerne selv ville gjort det.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...