torsdag 30. september 2010

Dagens post


En konvolutt fra Sverige med fine frimerker utenpå og enda finere navnelapper inni dumpet ned i postkassa i dag - akkurat i tide til butikkåpning i morgen! De er selvdesignet og bestilt hos Minanamnband  - hva skulle vi gjort uten det fantastiske Internettet? Jeg gikk for den enkleste og billigste varianten denne gangen, kanskje slår jeg til med mine egne logoer neste gang. Lappene er vevde og til å sy på og like fine bak som foran selv om det der er omvendt fargekombinasjon og speilvendt skrift. En god idé for alle som trenger å merke klær - sine egne eller ungenes.

onsdag 29. september 2010

Nå skal det bli gøy å sy barneklær!


For noen dager siden kom det leveranse fra Amerika hit til Østskogen, en liten brun pappeske med svært fargerikt innhold. Jeg har lett litt rundt etter trykknapper med farger, men etter at Stoff og stil sluttet å føre de få de hadde, måtte jeg ut av landet for å finne dem. Jeg fant dem her hos Snap Source som har massevis av farger og størrelser og med og uten kappe. Takk og pris for det fantastiske internettet. Skulle ha for en stund nå...

mandag 27. september 2010

Til minne om Grete Prytz Kittelsen


Vår fantastiske oransje smørsmelter fra Cathrineholm designet av Grete Prytz Kittelsen - damen som har gitt oss alle de fargerike hverdagsgjenstandene i emalje. Nå er hun død - en trist dag selv om hun ble hele 93 år gammel. Jammen godt vi sikret oss denne for en billig penge på Konnerud i slutten av august. Nå tipper jeg de blir enda dyrere og vanskeligere å få tak i.

Helgens tekstiler


Dårlig med 60-70-tallsstoff på de loppemarkedene vi rakk innom i løpet av helgen, men denne morsomme voksduken var det ok å finne. Den blir fine handleposer. Også ble det en del nisserader, duker og nylongardiner. Purrekvasten tror jeg er fra Ullas, det er fine ting.

søndag 26. september 2010

Base masse!


Endelig er vår Elephant Beatnik Bean Bag på plass i stua! Helt topp å base i om man så er 10 måneder eller 35-36 år. Mor gleder seg til å slange seg i denne i sola hele neste sommer : ) Men det spørs om jeg får ha den i fred...

Vi har kjøpt den via Xponella i Asker, interiørbutikk med mye morsomt og meget god service.

Ojojoj , for et kupp!


Jeg hadde absolutt ingen forhåpninger om Erik Kold-bokser på loppiset på rike Nesøya, og så finner jeg en hel bananeske full under bordet i kjøkkenavdelingen! Tre og tre stablet oppi hverandre og i skikkelig mint condition - tror rett og slett de ikke har vært brukt. En enslig i mellomstørrelse lå ved siden av, dvs ti stykk tilsammen. De skulle ha 80,- for hele gjengen. Jeg prutet ikke på det, men fikk med en morsom liten kjøkkenknagg på kjøpet (som de hadde tenkt å ta to kroner for...). Her snakker vi nesten tidenes loppefunn for min del, man kan aldri få for mange av disse boksene. Perfekte til oppbevaring av ris, mel, sukker, te, linser, tørket sopp, sysaker etc.


torsdag 23. september 2010

Himmelelefanten


Det var egentlig en skuffende liten tekstilavdeling (ingen klær!) på loppiset på Solbergelva sist helg - så da er jeg svært fornøyd med en pose full til hundrelappen. Jeg tror en familie må ha kvittet seg med alle barnedynetrekk og -gardiner de hadde, og takk for det for der var det mye fint! De søte elefantene er dynetrekk i størrelsen over det Balder bruker nå for tida. Tror ikke jeg har hjerte til å klippe i det, så det får vi spare inntil videre. Himmelstoffet er to stykk gardiner som kan brukes til noe gøy etterhvert.


To dynetrekk til i deilig myk, utvasket bomull. Det turkise sydde jeg om til Balderstørrelse på ti minutter. Mye behageligere enn nytt og stivt stoff.


Også denne godbiten til slutt - to stykk gardiner med den mest idylliske lille landsby du kan tenke deg. Kanskje vi rett og slett bruker de som de er på gutterommet?

onsdag 22. september 2010

En liten smugtitt...

...på noe av det som kommer for salg på min Epla-butikk God Som Grønn. Den åpner etter planen 1. oktober

Her ser du en liten stabel -Trengerikkeposer!  

Går du med en slik i veska eller lomma kommer du nemlig til å si - Jeg trenger ikke pose! utrolig mange ganger.  Flergangsposene er sydd av voksduk eller voksbelagt bomull (med noen få unntak) slik at de tåler regn. Modellen er tegnet etter en helt vanlig Rema-pose. De rommer utrolig mye og er mye mer behagelige å bære enn vanlige plastposer. Også miljøvennlig, selvfølgelig. For en Grønnere verden. 


Spøkelseskladden i soppskogen


Da var det matblekksoppen sin tur! Til å havne i panna hos oss - det stod noen finfine eksemplarer i grøftekanten da jeg og Balder trillet morgenturen vår i dag. Vi ventet med å plukke dem til pappa kom hjem - den bør plukkes så tett oppi tilberedning som mulig. Grunnen er at den metamorferer til en haug med sort blekkaktig guffe kort tid etter plukking. Samboeren har døpt den spøkelsessoppen - et passelig navn, den er jo nesten like forgjengelig som et spøkelse. Og tar man med forvandlingen til det sorte har vi vel rett og slett med Spøkelseskladden å gjøre! Forøvrig omtalt av vår sopplærer som en av caffelattesoppene - de som liker seg best der folk og fe bor : )

Smaken var distinkt og god, denne kan vi gjerne plukke flere av.

fredag 17. september 2010

Eventyrskogen!


Jada, den er giftig - men utseendemessig er det ikke mange i skogen som kan konkurrere med den røde fluesoppen! Også egner den seg jo utrolig godt som trykk på fine barnestoffer. Det begynner virkelig å gå opp for oss hvilket skattekammer vår nærskog her på Østskogen er. Vi har fråtset i bær og sopp siden tidlig på sommeren. Nå er det en stund siden vi var på tur, så i dag tok samboeren en sykkeltur med innlagt sopplokalisering. Han kom hjem og fortalte om noen veldig spesielle traktkantareller som var nesten oransje på stilken. Dermed måtte jeg og ut i skogen for å få bekreftet at han hadde funnet gule trompetkantareller. Og joda! Jeg plukket en isboks på ti minutter, og det er mange flere der nede i myrkanten. For noen fantastiske farger.


Hihi, husker vår sopplærer på kurset i fjor - Morten Jødal fra Soppgleder - fortalte at han hadde et hemmelig sted i Slemmestad hvor han plukket gul trompetkantarell...han får ikke ha det i fred nå, hihi!

lørdag 11. september 2010

Et bokseldorado



Endelig kommer alle de fine Erik Kold-boksene jeg har plukket med meg fra diverse loppemarkeder til sin rett, etter at tre stykk hyller ble montert på veggen over benken på kjøkkenet (av hensyn til bildekvaliteten vises her bare to av dem...). Det ble bra, det, veggen har lyst tom og hvit og unyttig lenge nok nå.


For å feire hyllene og høsten ble det traktkantarellsuppe til middag og den aller første eplekaka med epler fra egen hage til dessert. Supergod kan besøket - Marthe, Henrik, Bjørn Terje og Leon - bekrefte! Balder og faren likeså, forresten...

Mums!

tirsdag 7. september 2010

Flere merkelapper


Ved å ta ett skritt om dagen har jeg satt meg som mål å åpne epla-butikken min innen 1. oktober. Det betyr at jeg snart må sette meg til symaskinen, men først er det en del kontorlogistikk som skal klargjøres. RaBalder-lappene har nå fått selskap av GodSomGrønn-lapper. Jeg er såpass fornøyd med logoen jeg designet for en god del år siden at den skal få leve videre. Synes den både gir assosiasjoner til hammer og sigd (hardt arbeid...) og resirkuleringssymbolet på sidene her. De er laget ved at jeg tok bilde av en av de gamle papirlappene, speilvendte bildet, dupliserte det på et word-dokument, skrev det ut på strykeark og strøk på linstoff. Passe fornøyd med resultatet, ser at det er vanskelig å få strøket på hele arket på en gang, så jeg tror nok jeg bør dele minst i to i fortsettelsen.

søndag 5. september 2010

Min drømmehelg: Loppis, sopp og får-i-kål


Når første helgen i september slår til med 100 % sol, er den rett og slett uslåelig. Klar og frisk luft, mengder av sopp i skogen, får-i-kål i gryta og Vestfolds største loppemarked på Østre Halsen. Lenge siden jeg har vært der så i år tok jeg og Balder turen til besteforeldrene i Larvik mens samboeren var på hyttetur med gutta. Til et så stort loppemarked å være var både stoffavdelingen og særlig kjøkkenavdelingen egentlig en skuffelse, bortsett fra dette lille kuppet - jeg har bare døpt det "Soppskogen" - som fint oppsummerer alt jeg elsker ved høsten. Et stort stykke ubrukt metervare som jeg må tenke meg godt om før jeg klipper i - muligens blir det gardin på barnerommet. Fikk også med meg fire olabukser/skjørt i stretchstoff som skal bli snekkerbukser med sleng til små gutter og jenter, så nå er det bare å sparke i gang symaskinen.


Søndag rakk vi en liten sopptur før loppemarkedet, det er mengder med piggsopp og traktkantareller å finne nå, og idet jeg bøyde meg ned for å sikre en klase traktiser, vinket to store steinsopp på meg. Det ble nesten et brett som skal inn til tørk i ovnen i natt, den desidert morsomste soppen å plukke!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...