mandag 28. februar 2011

Forskudd på arv


Barndommens store inspirasjonsbunke har flyttet hjem til meg. Mamma abonnerte på Alt om Håndarbeide i mange år - faktisk helt fra første nummer i september 1978:


Men det er nå jeg som har brukt dem mest - vet ikke hvor mange ganger jeg har bladd meg igjennom årgangene på jakt etter idéer - så da er det jo greit at jeg tar meg av oppbevaringen og...


I tillegg til disse har jeg oppigjennom årene samlet på meg endel nummer fra loppemarkeder og biblioteksutsalg, så jeg vet at jeg har dobbelt opp av en del utgaver. De tenkte jeg rett og slett å gi bort om noen av dere kunne være interessert. Ett lodd til alle som legger igjen kommentar, så trekker jeg en vinner eller tre alt etter hva jeg ser jeg har deltakere og premier til : D

Hvis ikke blir det å levere dem tilbake til loppemarkedkretsløpet.

Elgen i forrige innlegg er forresten en IKEA-elg til en billig penge, for dere som lurte på hvor jeg har fått tak i den.

fredag 25. februar 2011

Gyngeelg med sopp

 

Jeg var så utrolig heldig å vinne en trøstepremie i Gunnhild sin lyngibort.


Skjønt "trøstepremie" - jeg vet ikke helt om jeg er enig i det, altså. Hun hadde sprettet et par fantastiske tapeter "til ære for meg":


...og en liten fin og grønn meis har allerede funnet seg godt tilrette på lampa i hjørnet.


Som om ikke det var mer enn nok for en trøstepremie: Tror du ikke snille Gunnhild hadde husket på lillegutt og, han fikk egen pakke:


En skikkelig glad-sopp som han viste umiddelbar begeistring for. For den kunne henges på gyngeelgen!! Han tok den av og hang den på og tok den av og hang den på igjen minst 50 ganger - og klappet for seg selv hver gang : D Konklusjonen må bli at har du en ettåring og en gyngeelg i huset, så gå sporenstreks inn på Gunnhilds Epla-butikk Meis og sikre deg en slik sopp!

torsdag 24. februar 2011

Jordbæret mitt!


Dere er like sommersjuke som meg, skjønner jeg, for det ble litt for enkelt å gjette kostymet til lillegutt. Selvfølgelig et søtt lite jordbær. Sonja var først ute, så der er det en overraskelse på vei i posten! 

To kvelder med symaskinen måtte til, men det var helt klart verdt det. Selv om han fikk feber i går og bare satt på fanget den timen vi var innom karnevalet i dag (måtte være med siden han var syk). For han var jo utrolig søt med dette på! Det blir nok gjenbruk neste år - bæret ble egentlig litt i største laget for en ettåring, kan man si.....ellers må jeg bare si at overlocker er genialt på slike prosjekter : D

onsdag 23. februar 2011

Blogging anno 1987


Det slo meg her om dagen at dette har jeg jo drevet med før - i analog valmueutgave på slutten av 80-tallet.


I form av det jeg kalte for Alt-mulig-boka mi (det er den 12 år gamle versjonen med piggsveis nederst til venstre som står for verket...)


Her skrev jeg...ja, alt mulig. Fra enkle milkshakeoppskrifter til egendiktede sanger til dagbok i desember. For de som tvilte på melkedrikkerkonkurransen for noen innlegg siden, for eksempel, så er den godt dokumentert her:


Jeg sier bare: M I L K is a better drink!


Også persen på 400 meter i mitt siste skøyteløp er loggført - med dato, tilskuere, plassering og premie:


I det hele tatt må 1987 ha vært et opplevelsesrikt år, for mye av det jeg husker som viktige begivenheter i barndommen er tatt vare på i denne boka. Om det er stemning for det skal dere gjerne få se mer - faksimile av et oppslag i uka, for eksempel?

tirsdag 22. februar 2011

En liten Tid for utkledning-GiBort


På torsdag er det karneval i barnehagen til poden - jeg er selvsagt en av disse irriterende mødrene som synes det er kjempegøy å sy kostyme og kle ut både meg og ungen! Men som alltid utsetter jeg sånt til siste liten, så i kveld blir det å benke seg foran symaskinen. Etter idé fra "Tante" Thea skal jeg utfra dette røde fleeceteppet (39,-) fra IKEA sy et kostyme som forhåpentligvis blir til å spise opp - dere får ikke se det før på torsdag, så derfor tenkte jeg at den første som klarer å gjette hva lillegutt skal sprade rundt som premieres med en liten overraskelse i posten (gjelder ikke deg, Thea...). Kan gi et lite hint om at jeg må supplere med litt grønt og gult stoff.

Forøvrig ble jeg veldig skuffa da jeg skjønte at karnevalet bare var for barna - jeg trodde foreldre pleide å være med på sånt - og hadde gledet meg stort til å være hun gærne, psykedeliske mora med denne fantastiske dressen som jeg fikk holet til meg fra gavmilde Fargebarn/Husbygger i Klepp


Jaja, da får jeg heller arrangere en 70-tallsfest i hagen til sommeren så nabolaget skjønner at vi er de rare i gata : D

søndag 20. februar 2011

Vi har en vinner!


Jeg begynte så friskt med å skrive ned alle navn og nummer og hadde tenkt å klippe opp lapper og trekke manuelt. Men så ble det hele 362 lodd til slutt - og da jeg så noen andre hadde brukt random.org skjønte jeg at det er løsningen for folk med litt tidspress...jeg trykket på knappen og Random valgte


til å vinne min GiBort. Gratulerer så mye!! Send meg adressen din så skal jeg få avgårde pakke med godsakene over så snart som mulig. Jeg har også trukket to trøstepremier som går til:


Dere får en overraskelse i posten, men jeg trenger altså adressen deres og. 

Til alle dere som ikke vant: Tusen takk for at du ville delta og følge meg videre - jeg er overveldet over responsen. Men det forplikter jo og, så nå skal jeg begynne å pønske ut inspirerende innlegg for alle mine hyggelige lesere...fortsatt god kveld der ute!

fredag 18. februar 2011

Award igjen, gitt!

Denne dama lider av idétørke og tidsmangel for tida, så da passet det utmerket at det kom en hyggelig melding fra Elin med den fine bloggen Fragmenter om at hun har forært meg en utmerkelse - tusen takk, Elin, det var utrolig hyggelig!!


Ved å ta i mot award'en må jeg gjøre følgende:

1. Takke og linke tilbake til den personen som ga meg awarden.
2. Fortelle 8 ting om meg selv.
3. Gi den videre til 8 bloggere som jeg nylig har oppdaget.
4. Kontakte de 8 bloggerne og fortelle dem om deres priser.

Jeg regner med det ikke holder med navn, adresse, alder skostørrelse osv., men siden kreativiteten ikke er helt på topp velger jeg en nesten like enkel vri:  

Her er 8 av mine mer eller mindre obskure "idretts"prestasjoner oppigjennom:

1. Bronse (og sisteplass...) i klubbmesterskap på skøyter, Nesodden Idrettsforening, klasse 6 år i 1981 - kronet med mitt kanskje aller største øyeblikk noensinne da Amund Sjøbrend - nyslått verdensmester fra VM på Bislett samme år - hang medaljen rundt halsen min!

2. Femteplass i Sør-norsk mesterskap i Melkedrikking. Minst to av dem over meg på lista juksa fælt med å søle ut mesteparten av melka!

3. Krestmester på skøyter for min andre klubb Fram Larvik i klasse 9/10 (?) år.

4. Andreplass i Vestfoldmesterskap i Jojo tidlig på 90-tallet.

5. Tredjeplass i discodansmesterskap i søndre Vestfold. 

6. Andreplass 50 meter bryst under svømmestevne i Sandefjord.

7. Opptil flere førsteplasser i Ungdomskorpsfestivalsammenheng i Mandal med Larvik Ungdomskorps.

8. 49.99 på min aller siste 400 meter (målet var å komme seg under 50.00 før jeg sluttet) på Siste Indre-løp på Valle Hovin. Etter det havnet skøytene i uthuset for godt.

Synes 8 ble vanskelig, så jeg nøyer meg med det halve og sender utmerkelsen videre til disse finfine, nyoppdagede bloggerne:



...også nærmer det seg innspurten i min GiBort (som tida flyr!). Jeg har notert over 300 lodd så langt og tror jeg nettopp rundet 100 nye følgere - det er jo helt utrolig!! Fortsatt tre dager igjen til å henge seg på - søndag kveld trekkes det hele. Det blir selvsagt et par trøstepremier i tillegg til hovedpremien, men hva vet jeg ikke ennå ; )

Ha en fin ukeslutt alle trofaste lesere!

tirsdag 15. februar 2011

Ut i verden


Endelig har jeg dristet meg ut på en Etsyreise jeg og. Det var litt skremmende, skjønner ikke at noen finner noesomhelst annet enn det som dukker opp på forsida i mylderet der? Vi må jo snakke millioner av varer i tusenvis av kategorier?? 99 % av det lille jeg så ville jeg nok aldri vurdert å kjøpe, men denne har jeg lyst på! Til det framtidige Verdensrommet som jeg har tenkt å døpe kjellerstua når vi en gang i framtida får ansiktsløftet den fra lagerrommet den er i dag... Putetrekk med mitt desiderte favorittkontinent Sør-Amerika - har man først vært der blir man aldri ferdig.



Jeg er i sommerfuglmodus om dagen - så tar gjerne ringen og smykket over og. Fra butikken WoodlandBelle som lager de søteste miniatyrsmykker og heldigvis vet å ta seg godt nok betalt (så disse forblir nok på ønskelisten en stund...)



Også er det alltid gøy med fin innpakning. Tape fra FabHub og gammeltnytt gladpapir fra goodygirlred (nesten god som grønn, vet dere...) Ja, så da fant jeg jo noe, men vil veldig gjerne ha gode tips på hvordan dere andre finner fram i Etsykaoset : D

mandag 14. februar 2011

Den store hjertedagen


Egentlig er jeg ganske imot sånne handelstandsarrangerte merkedager som Valentine. Men jeg ble så inspirert av de nydelige kortene jeg vant hos Kiiromi at jeg må feire hjertedagen i år. De sju Kiiromi-kortene er supplert med noen egenlagde over samme lest av den fantastiske tapeten fra Sonja i Det Blaa Huset. Dermed er en slik konvolutt med godsaker på vei til gode venner som jeg ser så altfor sjelden i dette hektiske A4-livet...

torsdag 10. februar 2011

Glede i posten!


Jeg har vært så utrolig heldig og vinne i alltid trevliga Kiiromi's utrolig fine blogglotteri. Det må ha vært fordi jeg ønsket meg det så inderlig! I dag lå konvolutten med sju vakre hjertekort i postkassa. Da blir man jo bare glad. Og inspirert til å sende dem avgårde til noen som fortjener det på alle hjerters dag : D

onsdag 9. februar 2011

Vrooom-vrooom


De fine bilkjøkkenhåndklærne jeg fant på Korsvoll i høst er i ferd med å få nytt liv. Myk liten sak med bjelle i magen som kan brukes både som rangle og kosepute av små jenter og gutter. Det var jammen vanskeligere enn  man skulle tro å sy noe slikt, jeg trengte tre forsøk før jeg ble fornøyd. Cadillac 1907 ligger nå ute i Eplabutikken og planen er at den skal få følge av flere veteranmodeller etterhvert...


tirsdag 8. februar 2011

Endelig påfyll!


Nye Trengerikkeposer er på plass i God som Grønn-butikken. Takk for alle fine kommentarer dere legger igjen, folkens. Det gjør meg glad hver dag : D


mandag 7. februar 2011

Gullbytte!


Å, for noen nydelige stoffbiter!! Tusen takk til snille Sonja frå Sunnfjord som jeg har byttet med. Jeg fikk jo akkurat det jeg ønsket meg (de to nederste) og mere til. Jeg er superfornøyd, ikke minst med den store bonusen:


...godsakene var pakket inn i den nydeligste vinyltapet jeg har sett, tror jeg. Takkogtakk igjen!! Denne kommer snart til bruk : D

lørdag 5. februar 2011

En hel vegg med oppbevaring


Jeg melder rett og slett på skapveggen på syrommet mitt i månedens utfordring hos NIB. Ok, det er et gammelt bilde og ikke verdens beste  heller (skal si det var vanskelig å få med alt...), men jeg synes som vanlig at utfordringen trenger flere fargerike bidrag! Det var den fantastiske tapeten på skapdører og tidsskriftsamlere som fikk bestemme resten av utformingen. Veggen har selvsagt ikke vært så ryddig siden bildet ble tatt, men det er ikke helt kaos der heller. Så det funker.

fredag 4. februar 2011

GRATULERER!


...til min kjære nabojente og "lillesøster" Thea som blir 23 år i morgen. 
Håper den rekker fram i tide ; )

onsdag 2. februar 2011

Disse skal du se!

Jeg har tatt på meg filmkritikerhatten i dag (jeg er egentlig en filmfrik selv om jeg ikka har så mye tid til det i Livet med barn) - og anbefaler på det sterkeste fire av de 12 filmene jeg fikk med meg i Tromsø. 

 

Män som simmar - dokumentar om en kameratgjeng i Stockholm som takler 40-årskrise og intergrasjonsutfordringer på en uortodoks måte. De vil lære seg noe nytt fra bunnen og valget faller på konstsim (altså synkronsvømming). De tror de er de første mennene i verden som har funnet på dette, men så viser det seg at VM i konstsim for menn skal arrangeres i Italia... Ubetalelig typegalleri i en film som gjør at man blir glad i livet.


127 Hours - der samarbeid er alt i forrige film, er dette en film om den ekstreme uavhengigheten mange av dagens unge dyrker. Basert på den sanne historien om amerikaneren Aron Ralston som alene på klatretur i Utah setter fast armen mellom en stein og en fjellsprekk - ingen vet hvor han er den helgen! Tittelen henspeiler på hvor lang tid det tar før han kommer seg løs ved å amputere sin egen arm med en slu kniv. Og dette er altså en sann historie!! Det gjør det ikke mindre spennende at man vet utfallet. Lærdom: Si alltid fra hvor du går. OBSOBS! Filmen er ikke for folk som ikke tåler blod, det var en person som ble fraktet ut av kinosalen besvimelsen nær da jeg så den...


Drei - eller Tre som den sikkert blir hetende på norsk. Fra mannen bak Løp Lola Løp, Tom Tykwer, kommer et trekantdrama fra Berlin. Overraskende, snodig, til tider eksplisitt og svært morsom og sjarmerende film om storbylivet til tre unge voksne. Slutten er av det fine, kreative slaget : D


...også Will you marry us? Feelgood fra Sveits om to ungdomskompiser som treffer hverandre igjen etter mange år - dermed er det duket for utallige forviklinger. Det blir så mye mer sjarmerende når det ikke er Hollywood og de kjente trynene - hovedrolleinnehaverne er rett og slett nydelige og troverdige hverdagsmennesker. Sleng deg på ungdomsnostalgitrippen om filmen dukker opp i nærheten av deg (i motsetning til de tre første er jeg litt i tvil om denne kommer på vanlig kino...).

Den største skuffelsen var dessverre finske Fortellinger fra saunaen som vi hadde gledet oss til. Den traff meg ikke helt, og var dessuten stort sett bare trist og traurig (som seg hør og bør finsk film, kanskje?) Men for all del, gå og se den selv, den har jo fått strålende kritikker av andre. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...