lørdag 30. april 2011

God helg!


Ønsker Uno Ugle fra Sting & Ting Tekstildesign som i dag skal flytte hjem til ei god venninne. Velkommen tilbake til uka, da blir det nok noen lopper å se her...

fredag 29. april 2011

Eplekjekt!


...med loppemarked i vårsola fredag kveld. Attpåtil et som ikke stod på www.loppemarked.info og dermed med en langt mindre avskrekkende kø enn på lenge. Høy kvalitet er det og der, selv om mine avdelinger skuffet litt i forhold til fjoråret. Det ble en eplebolle og en epleduk og noen mat/kjøkkentekstiler som jeg alltid tar med meg.


Greit nok at det ikke blir posevis hver gang. Det kan det fort bli i morgen, for da er det de tre største i området her.

onsdag 27. april 2011

Hverdagsglede


I går gjorde jeg min første (men neppe siste) bestilling hos Ida Victoria med Sting & Ting Tekstildesign. Og allerede i dag lå pakka i postkassa! Superkjapt levert, altså. Siden innholdet skal bli gave til ei god venninne kan jeg dessverre ikke vise det, men jeg kan jo røpe at det var enda finere i levende live enn på bilde. Og innpakningen!!! Den var ment til meg, tror jeg - skikkelig brun retrotapetperlebit : D

Takk skal DU ha, Ida, for en fryd å handle i butikken din!

mandag 25. april 2011

Langfredag i Stavern


Finfin påske med familie og venner og tilogmed et lite påskefunn i torgbodene i Stavern - som alltid har vært mitt påskested og nå tydeligvis er alle andre sitt og. Det kom busslaster dit i finværet på langfredag. De lokale kunstnerne har rett og slett skapt en stadig mer populær påsketradisjon med utstillingene sine i de fine, gamle trehusene i Leiren og på torget. Det er først de aller siste årene jeg har hatt noen interesse for "skrothandlerne" foran den gamle gymsalen - aldri kjøpt noe der - men i år speidet jeg denne nydelige voksduken på laaaaaang avstand. Helt riktige farger både til meg og til påske! Redd den er altfor fin til å klippe i denne og, selv om det hadde blitt unike vesker. Vi får nå se om jeg får bruk for den, har jo ikke så mange runde bord, igrunnen...

fredag 15. april 2011

God lesepåske!


Nydelig omslag, ikke sant? Forfatteren er hobbyornitolog som meg selv, og da er jeg jo solgt. SOM jeg har gledet meg til å åpne denne! I Livet før barn gikk det med adskillig flere bøker enn i dag (har ikke helt roen nå for tida). Amerikanske Jonathan Franzens Korrigeringer er en av de beste jeg har lest noensinne. Den nye - Frihet - har fått ovasjoner i pressen og blitt utropt til den store, amerikanske samtidsromanen - ja, det sies at den er enda bedre enn debutboka! Jeg tror på det, for etter bare to sider satt jeg og lo høyt for meg selv av den fantastiske rekken av rare spørsmål man stiller seg når man plutselig skjønner at man har blitt voksen:


Med blå himmel så langt Yr kan se putter jeg denne i bagasjen og tar en skrivefri påskeferie. Nå er det lesing, strikking, turgåing, soling, hagearbeid og Påskelabyrinten som skal prioriteres!

Riktig god påske alle mine fine følgere

torsdag 14. april 2011

Litt påskefarge, i det minste...


I mitt hus er det rett og slett ingen påskepynt, men jeg kan jo vise fram et lite oppfriskningsprosjekt i rette fargen som endelig ble ferdig i dag. Barnestolen fikk jeg for en femtilapp på Heggedal-loppiset i høst, da var den hvit og uten pute. Den ble malt ikke lenge etter kjøpet og i dag fikk jeg endelig sydd en pute og. Det tok jo sikkert en hel halvtime, så skulle bare mangle om man ikke brukte et halvår på det... Stoffet er også fra et eller annet loppemarked, men det er nok ikke ekte 70-talls selv om det kan se slik ut. Tjukk-tjukk "moderne" bomull som ser helt nytt og ubrukt ut.  Sønnen i huset liker godt å skyve rundt på denne stolen (litt for stor til å sitte i foreløpig), og puta falt i smak den og.

mandag 11. april 2011

Den som ønsker, finner!


Må si jeg hadde ganske store forventninger til det lokale loppiset på Spikkestad etter å ha utropt det til høstens beste. Som vanlig ute litt i siste liten rundet vi hjørnet og skulle posisjonere oss i køen akkurat idet døra ble åpnet. Med snappedamen fra i fjor i bakhodet gikk et -Ånei! gjennom hodet mitt, for der så jeg bunker med kreppblomsterdynetrekk av fineste sort bli borte foran snuta mi nok engang. Men nei! Da jeg hadde manøvrert meg fram til stoffene var det kun et annet menneske der - og hun var åpenbart på jakt etter noe helt annet enn meg. -Å, jippi! tenkte jeg da, før jeg etter første overblikk ble utrolig skuffet. Her var jeg helt uten konkurranse og alt som lå på bordet var kjedelig-kjedelig-kjedelig : (
I ren desperasjon gikk jeg rundt og virret og hadde nesten tenkt til å gi opp da jeg så noen uåpnede pakker på et bord litt borte fra de andre. Jaja, får vel sjekke. Nei, kjedelig og grått det der og... Men hei, de kan jo åpnes!


Å, lykke-lykke-lykke! Det var stykkpris der, må vite, så jeg fikk dem for 20 kr pr sett. Da var jeg igrunnen godt fornøyd og gikk videre til kjøkkenavdelingen, hvor en morsom Agurk-krukke fra Egersund ble min.


 Sveipet så innom lampeavdelingen - og der under bordet!


Jada, nå har samboeren også fått, for 20 kroner denne gangen og. Riktignok ikke fullt så god stand som den første, men at jeg fikk ønsket oppfylt så fort, da!

For å komme ut måtte jeg forbi stoffavdelingen igjen, og der hadde det kommet en ny eske siden sist. Dermed ble det en liten bunke til med godsaker, inkludert en turkis voksduk som jeg dessverre er redd ikke egner seg til mitt bruk. Heldigvis rapporteres det fra loppeagentene i Søndre Vestfold at det var en svært god helg for voksduker der nede.


Årgangs-Snipp-og-Snapp-ringperm fra lekeavdelingen:


Ellers var det ekstra gledelig at samboeren fikk igang loppefoten igjen han og da han gikk på tidenes LP-samling (som er hans lidenskap). For 200 kroner fikk han med seg en stor bunke hvor bare en av platene er verdt mer enn det dobbelte. Blant dem også en jeg må vise fram: Firkant-singelen Rock Lobster med B-52's.


Snakk om kul skive og snakk om start på sesongen! Får bare håpe vi ikke har brukt opp all flaksen allerede...

torsdag 7. april 2011

Vårrengjøring


Påska nærmer seg styggfort, og det betyr at jula måtte ut av butikken min i dag - men det blir nok nye julegavelapper av (forhåpentligvis) nye striejuleduker fra årets loppesesong når det lakker utpå høsten.

I mellomtiden har butikken blitt fylt på med enda tre Trengerikkeposer (klikk på bildet så er du der!).


De hvite er pyntet med blomster fra en dynetrekkbit jeg byttet til meg fra Sonja i Det Blaa Huset. Ble veldig fornøyd med disse (bilde av det lilla er dessverre litt for mørkt, mye friskere farge i virkeligheten). Det sorte med oransje blomst har sikkert mange av dere sett før, det er nummer to i samme design.


Ellers gleder det meg stort at "søpla" fra forrige innlegg allerede har fått et nytt hjem - den er i dette øyeblikk underveis til Smilehull-Marie og skal lyse opp gatene i Bodø!

tirsdag 5. april 2011

Søppel for noen - ettertraktet råstoff for andre


Det er visst noe med meg og søppel på loppiset på Hasle. I høst var det et dynetrekk jeg reddet fra den sikre død, denne gangen var det et blomstrete plasthengeskap som holdt på å gå dukken. Det lå inntil en vegg og var tydelig kastet - skal ikke klandre arrangøren for det, altså, for det var både ødelagt og møkkete. Det passet jo meg bra, for da jeg spurte om det var søppel fikk jeg det selvfølgelig gratis! Etter en runde i vaksemaskinen ble det rent og pent (om enn like ødelagt - bra det og, hvis ikke hadde jeg jo ikke hatt hjerte til å klippe i det...) og klart til å forvandles. Fikk akkurat plass på den polstrede delen til forside og bakside på en Trengerikkepose, og de to sidestykkene klippet jeg av bunnen. Må si det er ekstra stas å bruke noe som andre har stemplet som søppel:


På grunn av polstringen tar denne litt større plass enn de andre, men jeg synes nå den ble innmari kul! Fin strandvekse, for eksempel? Er du interessert legges den i dette øyeblikk ut på Epla, sammen med de to under. Klikk på bildene for å komme direkte til Trengerikkeposene.



søndag 3. april 2011

Snille, snille Frk. EPLEGRØT


En dag denne uka som var helt midt på tre, ble plutselig super da jeg kom hjem til en uventet pakke i postkassa. Den var fra Anette med en av mine favorittblogger Frk. EPLEGRØTs lille hus. Hun har fått med seg at jeg alltid er på jakt etter kule voksduker til handlenettene mine og hadde sendt en overraskelse - en nydelig voksduk i mine favorittfarger, og en liten stoffpose med morsomme knapper.


Tusen, tusen takk! Vet ikke om jeg klarer å klippe i den fantastiske voksduken, men den hadde jo blitt en av de kuleste Trengerikkeposene noensinne, så vi får se...


Regner med at mange av dere allerede har oppdaget Frk. EPLEGRØT selv, om ikke har du ingen tid å miste, klikk deg inn umiddelbart!

fredag 1. april 2011

Gullfunnet


Søndag på Grünerløkkaloppiset for noen år siden, en time før stenging:

- Så synd at ingen har kjøpt gullkjolen, hører jeg noen si.
Jeg kaster et blikk opp på veggen i gymsalen, og så ser jeg den!!


En helt fantastisk 50-tallskjole i tipp-topp stand som ser ut til å kunne være i nærheten av min størrelse.
- Jeg vil gjerne prøve den, svarer jeg stemmen som tilhører en av damene som jobber der.
Og den passer - ja, faktisk så godt at jeg hører flere rundt meg si:
- Den du ha, altså!

Klart jeg må, men hva er prisen? De har prøvd å selge den for tre hundre, men nå søndag ettermiddag er den nede i hundrelappen. Det er jo latterlig. Vi snakker om en kjole i fineste silkegullbrokade:


Ja, ikke nok med det, det er en kjole verdig de rojale i nabolandet:


Jeg har prøvd å finne ut mer om Fasilko - Kunglig hovsleverandør på nett, men det er lite info der ute. Kanskje noen av mine svenske venner kan hjelpe meg? Kjolen har vært i bruk i ett bryllup og ett femtiårslag, og den er helt ærlig så fin at jeg tror jeg kunne giftet meg i den, til tross for at den er ganske "fargeløs" til meg å være...


Sånn - da var nedtellingen ferdig (dere er sikkert litt lei nå...) og det gjenstår bare å ønske alle sammen lykke til i jakten på nye gullfunn - jeg gleder meg enormt til å se hva dere finner rundt omkring i landet!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...