søndag 29. mai 2011

Sesongens siste...


...ble også et av de beste. Jeg trodde det ikke var flere loppemarkeder i omegnen her på denne siden av sommeren, og ble selvsagt svært fornøyd da jeg så skilt på vei hjem fra jobb på torsdag. Vi var innom begge dager og det var faktisk søndag som var best. Jeg fant blant annet to biter av stoffet over - "Pion" av Aina Hedström for Borås Cotton (Jeg har funnet ut at det trolig er fra 60-tallet). Også fikk jeg uttelling for å henge rundt i stoffavdelingen en stund da ei dame la fra seg dette sengetøyet (to fulle sett):


Noe til nye -Trengerikkeposer


En haug småsaker


Litt barnesengetøy (det med klovnene var attpåtil uåpnet)


Noen kule 70-tallshåndkler


Fem av de originale Mellitta-koppene som jeg liker så utrolig godt. Dessverre var det bare originalglass i tre av dem (de er allerede tatt i bruk, derfor kun tre på bilde og...)


Lytefritt hjertefat


Og to dype og to vanlige plasttallerkner i to yndlingsfarger


Nå blir det egentlig bra med en pause, har fått fylt på med mye bra råstoff denne sesongen!

fredag 27. mai 2011

Og i den anledning...


...la jeg ut en gladpose nå i kveld (klikk på bildet).

Endelig på Fjesboka


Omsider har jeg fått somlet meg til å lage en egen Facebook-side for God som Grønn. Så da går det an å trykke like der og få med seg alt jeg legger ut for salg i butikken. Du finner den her og i høyre kolonne på bloggen (forhåpentligvis, jeg skjønner ikke helt opp og ned på det opplegget der...)

torsdag 26. mai 2011

Har du et favorittspill?


Da har jeg et tips til deg: Lag et eget bord til spillet! Selv fikk jeg idéen på en pub i Edinburgh - der hadde de malt sjakk, ludo, stigespill og flere til på bordene. Så var det bare å gå til baren og låne brikkene for en underholdende kveld. Siden dette var i studietida mi på slutten av 90-tallet var det TP som var det store. Så da ble det det. Jeg måtte selvsagt forenkle symbolene en god del:


Selve bordet er arvegods grunnet med "TP-fargen" - en nydelig, mørk turkistone - men denne typen bord flommer det over av på loppemarkedene i disse dager, så du skaffer enkelt ditt eget. Veldig praktisk med ei hylle under til selve spillboksen om du finner det.


Nå er bordet godt over ti år gammelt og andre spill har tatt over for TP. Men det er da fortsatt ganske dekorativt og har fått plass i kjellerstua som med tid og stunder skal forvandles til "Verdensrommet".

søndag 22. mai 2011

Smak av sommer


Noen som husker denne 80-tallsklassikeren fra IKEA? Jeg hadde gardiner i den hvite versjonen. Voksduken ble gjenfunnet på loppiset på Heggedal og har fått nytt, tidsriktig liv som Trengerikkepose i min Epla-butikk just nu!

torsdag 19. mai 2011

Et kuppelkupp


Vi bor i et hus hvor det fortsatt er sånne enkle glasskuppel-lamper både på utsiden og i første og andre etasje i trappeoppgangen. Jeg synes de er skikkelig ujålete-fine, og da denne uvanlige glasskuppelen dukket opp på loppemarked sist helg ble det i alle fall sikkert at de ikke skal byttes ut. Trodde jeg skulle klare å snike den med meg for en tjuekroning, men dama visste tydeligvis hva hun solgte og forlangte 80,- Da stod jeg over i første omgang før jeg heldigvis i andre omgang skjønte at jeg kom til å angre noe så innmari om jeg kom hjem uten. Heldigvis var den fortsatt der, jeg tilbød femti men fikk bare pruta en tier til 70,- Noe som jo i bunn og grunn er gibortpris for en knalltøff ny lampe. Prøvde den ute først, men den egnet seg ikke skråstilt på veggen, så da ble det gangen i førsteetasje inne. Passer bra, for den fungerer nå som inspirasjon til å komme i gang med oppussing akkurat der:


Et stykke ubrukt Unikko Marimekko var også med hjem fra det loppiset:

onsdag 18. mai 2011

Ring-ring!


Ja, det var nok meningen at jeg skulle kvitte meg med oppsamlet glass- og metallemballasje akkurat i kveld. For se hva noen hadde satt igjen på en av gjenbrukscontainerne på Kiwi. Nå mangler bare fire halvannenvolts batterier før den kuleste 70-tallsInterCom'en er installert i huset!

søndag 15. mai 2011

Da kan nasjonaldagen komme


Det tok hele uka, men nå er den endelig ferdig - fanen til sønnens barnehage. På vårt første foreldremøte ble det snakk om 17. mai og hvorvidt ungen skulle være med i toget. Mange foreldre ville gjerne det, men siden barnehagen åpnet for under to år siden hadde den ikke noen fane. Klart jeg måtte melde meg for jobben! Skulle bare mangle når man digger å sy. Jeg fikk de største ungene til å lage noen tegninger til meg, og satte dem sammen med noen av bygningene og navnet i bokstaver av alle mine fine loppisstoffer. Selve fanen er bevernylon og stativet har min Reodor Felgen-far laget av en gammel klepp og et stålrør som noen hadde kastet...(skjønner hvor jeg har det fra å bruke andres søppel).

Jeg er strålende fornøyd, jeg, også var det veldig morsomt å sy de barnetegningene!!


Ja, forresten, til dere som lurte: bokstavene er rett og slett klippet, jeg har aldri skjønt det med å skjære stoff. Og "syskrinet" jeg fant forrige helg har bare ett stort, hvitt rom. 

tirsdag 10. mai 2011

Bokstavleken


Jadasåneidaså...noen prosjekter skal man jo ha. Denne uka tar ett stort det meste av fritida. Påbegynt i går, må være ferdig senest mandag morgen. Jeg føler jeg fikk en god start med disse bokstavene (den knotete delen av jobben), så nå gleder jeg meg til å fortsette!

søndag 8. mai 2011

Helgefunn


To kupp fra møbelavdelingen - jeg var klar for å betale i alle fall en 50-lapp for "syskrinet", og fikk nesten hakeslepp da refleksvestmannen foreslo 20 kroner! Jeg slo til på det, kan jeg love. Også hadde noen brukt et gammelt dynetrekk til å pakke inn en demontert hylle:


Fra stoffavdelingen ble det kun litt voksduk:


Kjøkkenavdelingen bidro med fire fine fruktkniver:


Og blant ting og tang - en bunke gamle Luftpostpakker, ti konvolutter og brevark i hver:


Også en ubetalelig konvolutt med en ung Wenche Myhre:


Hva skal man med det, lissom?

fredag 6. mai 2011

To nye



Jeg nevnte vel for en stund siden at loppeagentene i Vestfold hadde funnet mye fin voksduk til meg. Her er to resultater av det. Kaffeduken var nok det beste funnet, men tradisjonelle rødruter ble også overraskende bra sammen med detalj fra et kjøkkenhåndkle i primærfargene. Noen som fikk lyst til å sette seg på en fortauscafé i Roma nå?

Hadde tenkt til å legge dem ut på Epla først, men det virker som sida er nede, så da tar det litt tid før de dukker opp der...

torsdag 5. mai 2011

STAS


...å være med på Mariannes retrofine saker-liste på forsida av Epla med en av -Trengerikkeposene mine. Det er ikke så ofte. Mon tro om salget går til himmels nå?

onsdag 4. mai 2011

Jul i mai?


Nei, ta det helt med ro, jeg har ikke tenkt å feire advent et halvt år til ende, dette innlegget har kun en misjon, og det er å skryte av min snille samboer. Grunnet jobbing ble det ikke loppis på meg på søndag, men samboeren og sønnen hadde vært på ett, og det de kom hjem med var juleduker til mamsen!! Flinke, eller hur?

mandag 2. mai 2011

Det var visst mer enn jeg trodde...


...i de to posene jeg fikk med hjem fra helgens loppemarkeder. Har ikke hatt tid til å kikke ordentlig på innholdet før i dag og da ble jeg gledelig overrasket for jeg syntes ikke jeg gjorde noen storfunn da jeg var midt i det. Bildet over viser noen duker, noen gardiner, noe sengetøy. Det fineste denne gangen var kanskje en hel bunke med morsomme linhåndkler:

...dele fine dynetrekk med sine bloggvenner, for eksempel!



London sentrum gir nok ekstra tørr oppvask...
Når vi er i reisemodus må jeg også vise et teppe til barnerommet:


Så kan Sønnen umiddelbart begynne å pugge afrikanske dyr og hovedsteder (Ouagadougou, N'djambena, Windhoek...) - viktig å kunne når han skal hevde seg på studentquiz'er om et par tiår...

Litt voksduk var det også å finne, blant annet en jordbærklassiker fra IKEA, da tror jeg vi er på sent 80/tidlig 90- tall. Noen flere som har vokst opp med gardiner i samme design?


Gammelt pyntebånd i litt sånn art deco-stil:


Og helt ubrukt trekk til solseng:


Det var innpakket i plast med prislapp på og det hele, men jeg måtte åpne for å skjønne hva jeg hadde funnet...

Der! Jeg er veldig fornøyd, selv om det ikke var noen blomstrete, fargerike kreppsengetøy å oppdrive denne gangen. 

Forresten får jeg litt dårlig samvittighet overfor alle dere som bor steder hvor det ikke er noe særlig med loppemarkeder, mens jeg kan velge og vrake hver helg. Dere får si fra hvis dere blir lei av alle funnene. 

søndag 1. mai 2011

Globus i hus!


Et av helgens funn som vi har vært på jakt etter en stund. Med trefot og fungerende lyspære. Vanskelig å anslå hvor gammel den er, annet enn at Sovjetunionen og Jugoslavien fortsatt eksisterer.  At den er svensk er bare sjarmerende - finnes ikke finere språk!!

Tekstilfunnene får dere se til uka, for jeg er av de heldige som har jobbet på arbeidernes fridag og ikke hatt tid til å sortere og fotografere så mye... 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...