torsdag 30. juni 2011

Skal det være en fiskekake?


Av alle merkelige oppdrag man skulle kunne tenke seg å få, må vel det å tove et par fiskekaker for å hjelpe ei svært god venninne med å sjarmere en mann, være noe av det aller rareste... Etter en liten time workshop nå i kveld var oppdragsgiveren overveldende fornøyd med resultatet og veldig overrasket over sin egen prestasjon (hun hadde aldri testet teknikken før)! Må si meg enig der, jeg forbløffes stadig selv over hvor naturtro det meste kan gjenskapes i ull. Kanskje tovet lekemat hadde vært noe for butikken?

For ordens skyld: det er den forrest i bildet som er spiselig.

onsdag 29. juni 2011

SoppTastic!



Siden jeg ikke skal ha ferie før helt i slutten av juli, har jeg tenkt til å være med på Eplas sommerprofileringskampanje, og jobber dermed med å prøve å fylle opp butikken litt disse ukene. To nye i kveld (trykk på bildet så kommer du til hver av dem), en med morsom fluesopp og en søt blomstereng med stor, blå blomst.

Gøy for meg, men litt kjedelig for dere, kanskje, at det bare blir innlegg om nye varer for tida - jeg lover å komme mer variert tilbake på andre siden av bloggtørken... 

søndag 26. juni 2011

Travle tider



... det eneste jeg egentlig har å melde er disse to som er nye i butikken.
For dem som liker prestekrager.

fredag 24. juni 2011

Fredagsfavoritter


Min lille butikk går såpass bra om dagen at jeg har kunnet bruke noen PayPal-penger på å støtte et par andre flinke, skapende sjeler. Mola-mo er en av dem. Jeg klarte rett og slett ikke å la være å kjøpe trykket over. Det heter Saman og traff meg midt i hjertet - det er jo min lille familie og huset vårt hun har tegnet med den fantastiske streken sin! Fargene er enda finere i virkeligheten, og planen er at kunsten skal opp på veggen hos lillegutt når vi engang får laget et skikkelig barnerom til ham. Hos Mola-mo får du også kjøpt disse kule gavelappene:


Lakseringen fra Tasty har jeg ønsket meg i godt og vel et år. I skrivende stund sitter den endelig på langfingeren min:


Desidert favoritt på Epla i disse dager er badehettekoppene til Leirbrent. For en aldelses sprø, morsom og genial idé gjennomført med stil og kvalitet:


I anledning Hurtigruta-suksessen til NRK (kjenner jeg er ganske stolt av arbeidsgiveren min for tida...), står et av skjørtene til Marianne Moe også på ønskelisten. Tenk å være en vandrende Hurtigruteanløpstabell! Synes generelt at det hun lager er superstilig og høy kvalitet bygd på humoristiske idéer rundt hva det er å være norsk:


Til slutt et putetrekk fra Plonka (hvor får hun tak i alle de utrolige stoffene?!?) sydd av det kuleste retrostoffet noensinne:


Skal bare selge et par -Trengerikkeposer til så er det også mitt, hihi...

Fin fredag alle sammen!

lørdag 18. juni 2011

Sommerlopper


Juni ble plutselig en svært hyggetravel måned for meg med reising, konserter, gode middager og familiebesøk. I forbindelse med sistnevnte dukket det opp et lite sommerloppis. Det åpnet i går og i den grad det hadde vært noen retrostoffer der forsvant nok de i løpet av kvelden, ja. Men den søte epleblomsterpotta og ferskenboksen var fortsatt der lørdag formiddag og måtte med hjem. Gardina de ligger på fant jeg sammen med de to voksdukene under i en nyoppdaget bruktbutikk i hjembyen - vel verdt et besøk!

fredag 10. juni 2011

Pimp my Strykebrett!


Jeg skal ikke påberope meg at det var jeg som fant det på (har jo sett mange nydelige resultater hos andre bloggere), men jeg har faktisk tenkt på å friske opp det gamle strykebrettet mitt (arvegods fra 80-tallet) en god stund. Med burgunder spraylakk og nyinnkjøpt stifte"pistol" ble det gjort ferdig nå i kveld. Og jeg husket å ta før-bilder!



Ikke spesielt lekkert, trengte helt åpenbart litt omsorg. Nå skal det innrømmes at det nok hadde vært både enklere og billigere å kjøpe et nytt, men da hadde det jo verken blitt så "Grønt" eller morsomt å stryke på heretter. Stoffet er nok ikke fra 70-tallet, men det kommer fra loppemarked og jeg synes det er kjempestilig (det er faktisk et Norway Design-stoff...). Til slutt et bilde av brettet i sitt rette element - en krok av syrommet mitt:


Kan'ke bli for mye mønster og farger, vet dere!

Er det forresten noen som vet hva som skjer med besøkstallene for tida? Jeg har vært bortreist med jobb i noen dager og i mellomtiden har visningene av bloggen gått helt bananas - så mye at det neppe kan  være riktig. Noen som kan forklare?

søndag 5. juni 2011

Det ble for fristende


Hva skal man med den mest fantastiske runde voksduken (den jeg fant i Stavern i påsken), når et rundt bord absolutt ikke er i sikte? Nei, det ble for fristende å sette saksa i den og gi den et nytt liv som
-Trengerikkepose! (du kommer til den via bildet).


Når jeg først var i gang kunne jeg like godt sette saksa i en godbit til. Den var faktisk voksduk hos oss i fjor, men siden faren min har mekket et hagebord som tåler alt av norsk vær, trenger vi ikke denne heller. Så da skal den og få et nytt, miljøvennlig liv! Trygt på plass i Butikken

lørdag 4. juni 2011

Klar for bryllup


I min faste, hjemmesydde sommerbryllupskjole



Brudeparet får selvsagt en pose hver


Ha en nydelig sommerhelg alle sammen!


onsdag 1. juni 2011

Tid for sommerbryllup?


Vi skal i bryllup på lørdag. Gaven er klar, i dag var det kortet som stod for tur. Etter inspirasjon fra mange andre her inne tok jeg symaskinen fatt for den oppgaven og. Klippet enkelt og greit et hjerte av rødt retrostoff, sikksakket rundt kantene og sydde det fast på et enkelt naturhvitt kort fra Papirgalleriet. Jeg risset forsiktig opp hjertet med blyant på baksiden av kortet og, så kunne jeg sy etter streken og viske ut om det ikke ble helt på linja...Da ser kortet sånn ut på utsiden:


...og har to sydde hjerterammer til å skrive i på innsiden:


Det tok vel omtrent ti minutter...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...