søndag 24. juli 2011

Kjære Oslo


Så uendelig godt å være hjemme hos gutta mine som har måttet klare seg uten mamma gjennom de to mest surrealistiske døgnene i mitt liv. Føler meg samtidig uendelig heldig som bare måtte utsette ferien et par dager på grunn av den ubeskrivelige tragedien.

Tårene mine er for alle dem som er direkte berørt.

torsdag 21. juli 2011

Papirlykke fra BsAs


Jeg har sjelden blitt så glad for en pakke i posten som den som kom i dag. Det har seg sånn at høsten for fem år siden var jeg to måneder i Argentina, hvorav brorparten av tida i Buenos Aires - rett og slett verdens kuleste by etter mine begreper. Og da særskilt bydelen Palermo, hvor arkitektene og designerne har gentrifisert et tidligere ganske lugubert område til å bli det rene spise- og shoppingparadis for en rik nordboer. Palermo er full av gode restauranter (som for eksempel Ølsen med akevitt på menyen...) og små arkitekturperler med designbutikker som selger alt fra de morsomste klær via koseMaradonna'er til såpeconfetti (!) og førsteklasses papir. Butikken Papelera de Palermo hadde jeg mest lyst til å putte i lomma og ta med meg hjem - Papirgalleriet på Norway Design er OK, det, altså, men det kommer nok til kort her, ja. I den ekstra kofferten som måtte kjøpes for å frakte resultatet av handlefesten til Norge, var det blant annet noen nydelige, runde kort av håndlaget papir. Tror jeg kjøpte en tre-fire pakker som forsvant altfor fort - og angret som bare på at jeg ikke kjøpte mange flere. Jeg har prøvd å bestille over nettet, men fikk ikke betalt til Argentina. Men - meldte min spanskkursvenninne fra Østerrike seg på Facebookchat'en. Det viste seg at hun fortsatt var der borte, riktignok på flyttefot hjem til Europa snart, og kunne gjerne ta et handleoppdrag. Så via Wien har jeg nå altså fått et lite lager med både firkantede, runde, hvite og naturfargede håndlagede kort som kan brukes til veldig, veldig mye. Det er papirlykke!


...og ja, skulle dere tilfeldigvis være i den verdensdelen, MÅ dere ta turen innom Papelera de Palermo. Og Sopa de Principe. Og klesbutikken DAM.

søndag 10. juli 2011

Nå skal det bli bilder, nå


Her er det investert i splitter nytt speilrefleks - Canon EOS 600D med Tamron vidvinkel-linse. For en lykke å ta bilder av helgens lopper nå, selv om det var uvant å få med så utrolig mye. Krever nok litt trening før man får ut hele potensialet av det. Tre bokser og en kulgul lampe pluss en jakke med avismønster som sannsynligvis blir sydd om til -Trengerikkepose er slett ingen dårlig fangst på lite, lokalt loppemarked i søndre Vestfold.

torsdag 7. juli 2011

Sommerkjole til sommerfrøken


Min yngste niese er ei ordentlig pyntefrøken. Da blir det selvsagt hjemmesydd kjole fra tante i 6-årsgave. Kjolestoffet er en skikkelig godbit fra loppemarked - mønstret, kordaktig, kraftig bomull - og pynten fra et sett supersyntetiske gardiner med mengder av store, ulike blomster i gult, oransje og grønt. Skal få mye glede av de, kjenner jeg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...