torsdag 27. oktober 2011

Tre nye...


...Trengerikkeposer i butikken (klikk på bildene). Her er det litt reisefeber siden vi drar til Wien i morgen så jeg ville bare minne om at det er mulig å bli med på GiBort'en min i en uke til. Du finner den her. Dere som hadde håpet på den gule blir nok litt skuffet, for den er solgt, men jeg skal sørge for å fylle opp butikken litt før den heldige vinner velger sin pose!





mandag 24. oktober 2011

Den store vatteppe-helgen


Det var visst det det var i omegnen hjemme, ja. Fire stykk nydelige vattepper var resultat av helgens lopperunde - og da lot jeg tilogmed et par som ikke var i helt topp stand ligge igjen...de to øverste tror jeg rett og slett blir dyner i sommerhuset i Finnmark om noen år. I mellomtiden har jeg planer om å lage lekekrok under trappa i kjellerstua med dem.


En Spaghetti-Erik Kold og søtt, uåpnet hyllepapir fant jeg. Også en ny hjemmesydd sak (de kunne sy på 70-tallet, altså!) Den passet perfekt.


Er man huseier trenger man arbeidsklær: ubrukt jakke med livstidsgaranti.


Dermed tror jeg loppesesongen er over for meg. Greit egentlig, for man blir jo litt lei av å vaske og sortere haugene med stoff. Nå begynner den virkelige moroa - å sy av alle fine funn.

fredag 21. oktober 2011

Den uslåelige fredagsfølelsen


Bedre fredagsfølelse kan jeg ikke huske å ha hatt siden jeg var skoleunge. Vi har nye vinduer på plass før kulda setter inn, vi sitter og knotter på hver vår nye (første!) iPhone, og med den har jeg tatt det etterlengtede bildet over. Gadd ikke binde renta, jeg, tok heller ut pengene jeg har tjent på Epla-butikken og avsluttet mitt 15 år lange avhengighetsforhold til Lånekassen.

Dessuten er jeg helt i innspurten med Mariuskjolen jeg begynte på i vinter (det har tatt tid...). Etter planen leverer jeg den fra meg på søndag - så nå er det gullrekka og strikking resten av kvelden før hele tre lokale loppiser i morgen.

Dette blir en fin helg - håper din også blir det!

torsdag 20. oktober 2011

Traderi-Tradera!


For et halvt års tid siden prøvde jeg å registrere meg på Tradera for å få tilgang til alle stoffskattene våre svenske venner selger der. Det fikk jeg ikke lov til på det tidspunktet. Men for noen uker siden fikk jeg mail om at kunne jeg få registrere meg med min PayPal-konto. Det første resultatet ser dere her - super voksduk som ble min for 21 svenske kroner. Portoen ble adskillig dyrere, må jeg innrømme, men det er det verdt en gang i mellom...og der fikk dere jammen se litt av dagens antrekk og!

onsdag 19. oktober 2011

Nytt medlem i prikkefamilien


Nydelig lite melkespann i prikkeserien som jeg har tre enheter av fra før. De kan du se her. Stoffet den står på er et dynetrekk som var nesten det eneste som var verdt å ta med seg i en skuffende stoffavdeling. Her er hele helgens fangst:


Neida, jeg har ikke tenkt til å "glemme" Kaj Franck-kanna. Den var helt klart helgens andre store kupp. Jeg oppdaget den i høyre øyekrok på vei til stoffavdelingen, og fikk litt hakeslepp da de bare skulle ha tjue kroner for den. Ganske upåklagelig stand, veldig fornøyd med å ha funnet en slik.

tirsdag 18. oktober 2011

Kanskje årets funn?


Var det noe jeg ALDRI hadde trodd jeg skulle kjøpe på loppemarked, så var det fjellstøvler. Men nå har jeg altså gjort det. Alle gode retrofunn til tross, jeg tror disse må være årets beste for meg - Crispi Besseggen for dame i burgunder fra slutten av 90-tallet. Med fare for å virke litt gamlis: bedre fjellstøvler finner du ikke! Jeg eide et par inntil et par år siden, de var med meg til tre kontinenter - fra havnivå til 5200 moh og ble bare bedre og bedre å gå i for hver gang jeg måtte vade meg gjennom alt fra krokodillesump i Bolivia til iskalde norske fjellelver. Dessverre varer selv ikke Crispi Besseggen evig, under en magisk fjelltur i Jotunheimen (vi gikk i bikini dagen lang!) sa de takk for seg da begge sålene løsnet fra læret. Det gjorde vondt i hjertet å kaste dem, de hadde gitt meg så mange unike minner.
Det er jo bare å kjøpe et par nye, tenker sikkert du. Det var det jeg og tenkte, til jeg satt i butikken med et nytt par på beina og kjente at dette ikke var samme støvler. Crispi har selvsagt prøvd å gjøre dem enda bedre, med det resultat at de i alle fall ikke passer mine føtter. Gnagsåralarmen gikk sporenstreks, de satt ikke riktig på hælen (fikk aldri gangsår med de første). Så da ble det brungrønne Asolo Hanwag isteden. Som jeg forsåvidt er fornøyd med, men som ikke kan konkurrere med burgunder Crispi Besseggen.

Nå skjønner dere hvorfor jeg gispet da de stod der på helgens loppemarked, nesten ikke brukt, i akkurat min størrelse. TJUE KRONER! Jeg hadde vært villig til å gi det hundredobbelte. Nå må jeg bare investere i såler for å ha verdens beste fjellstøvler i minst ti år til (skal begrense vadingen og ta godt vare på disse!!). Det føles faktisk som om de gode, gamle har flyttet hjem igjen og det er en ekstremt god følelse.

(Fant et par andre godsaker og, de skal dere få se i morgen)

mandag 17. oktober 2011

Postglede


Det er altså så morsomt å gå i postkassa for tida. Andelen post som ikke er regninger må ha økt flere hundre prosent siden jeg startet blogg og butikk for et drøyt år siden. Den siste uka har jeg fått to ekstra hyggelige forsendelser fra snille-snille bloggere. Marie fra smilehull står bak den fine pakka over - helt riktig stemning for årstiden på den tape'en der! Og inni var det rett og slett et stort stykke gull for meg:


Marie fant voksduken på et loppemarked i Bodø, tenkte på meg og stappet den oppi sammen med de andre loppene. Den er helt nydelig i beste type bomullsvoksduk, disse -Trengerikkeposene kommer til å bli ekslusive. Tusen hjertelig takk, Marie!!

Fra Louise i 4etg fikk jeg denne nydelige voksdukbiten:


Her blir det rett og slett vanskelig å velge hvilken side som skal ut, for de er like fine begge to og jeg har ikke til mer enn en pose...tusen hjertelig takk til deg og, Louise! Jeg gleder meg sånn til å forvandle disse.

fredag 14. oktober 2011

Ny, fin Eplabutikk!


I dag skal jeg rett og slett være reklamekanal for ei av mine beste venninner. I permisjon nummer to har hun endelig hoppet etter og åpnet Epla-butikk - som fortjener både omtale og mange kunder. Idéen er ganske så genial, reflekser som gjør det trendy å synes i høstmørket! Hun lager de nydeligste brosjer av tovet ull og refleks-stoff. Jeg var så heldig å få en av prototypene for en god del år siden - den har sittet fast på vinterjakka siden. 
Ta en tur innom Frost refleks med det samme!





tirsdag 11. oktober 2011

Fruktoppskriftforkle + klanruteskipssekk = Trengerikkepose!


Begynner jeg å bli litt enspora? Jeg er redd for det for hvor enn jeg er speider jeg etter "noe" som kan brukes til produksjonen av Trengerikkeposer. På et loppemarked i vår fant jeg både det morsomme fruktforkleet og skipssekken og tenkte umiddelbart at de to sammen kunne bli en bra pose. Og det ble de, synes jeg.



En luksusversjon, dette, med egen lomme til handlelista! Om du klikker på det øverste av disse to bildene kommer du rett til posen i butikken min.

mandag 10. oktober 2011

Søte frimerker


På brev med nye navnelapper fra søta bror. Da er det gøy å gå i postkassa. 

tirsdag 4. oktober 2011

GiBort - vinn en valgfri -Trengerikkepose!


DA er det tid for GiBort her igjen, altfor lenge siden sist. I anledning ettårsdagen til butikken blir premien selvsagt en -Trengerikkepose, den som vinner kan velge sin egen favoritt fra sortimentet. Trøstepremier blir det nok også, vi får se etterhvert hva...

Reglene er de samme, gamle:

1 lodd for kommentar på dette innlegget.
2 lodd for kommentar pluss å være /bli følger av bloggen.
3 lodd for kommentar, følger og linke til GiBort på egen blogg (bruk bildet over)

OG SÅ! Selv om Facebook mener det ikke er lov har jeg tenkt til å gi bort en Trengerikkepose pr. 100 som liker God som Grønn på Facebook innen 3. november. Da blir altså vinnersjansene dine enda større om du går inn her og trykker liker.

Hipp Hurra - håper mange vil delta!!

lørdag 1. oktober 2011

Hipp hurra!


I dag er det nøyaktig ett år siden jeg åpnet Epla-butikken min, God som Grønn . Når jeg ser alt jeg har solgt samlet på denne måten blir jeg igrunnen ganske stolt, særlig fordi dette er noe jeg bare driver med ved siden av full jobb og alt annet. Det er liten tvil om at antall salg henger mye sammen med hvor ofte man har tid til å legge ut nye varer. Men det er jo det som er så genialt med Epla - du kan gjøre akkurat så mye eller lite ut av det som du kan og vil i ulike perioder. Økonomisk er nok ikke overskuddet det største (noe av pengene går dessuten rett videre til andre Epla-selgere...), men jeg får et stort energioverskudd hver gang noen liker det jeg lager så godt at de faktisk kjøper det. Nå i det siste har det blitt stadig flere kunder jeg ikke kjenner, og det er ekstra morsomt. Jeg gleder meg til å se hva jeg kan få til på Eplas julebasar - har planer om å ta meg fri et par uker i forkant og være kunsthåndverker på heltid. Men det blir nok uansett lenge til jeg kan "quit my dayjob" som en av venninnene mine sier jeg bør gjøre...

Det blir en GiBort i anledning jubiléet, men jeg har rett og slett ikke hatt tid til å forberede den, så dere får kikke innom igjen i løpet av neste uke. 

Det er cirka et år siden jeg begynte å blogge "offentlig" og i disse dager (bloggen er litt eldre enn som så). Derfor har jeg også lyst til å takke alle dere som er innom her i ny og ne. Det setter jeg stor pris på. Og selv om jeg ikke har vært like flink til å kommentere hos alle dere andre i det siste, gleder jeg meg hele tida over alle fine innlegg.

Riktig god helg til dere alle!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...