tirsdag 27. desember 2011

Julegavetips


...litt i seineste laget, ja, men det går jo an å notere det bak øret til neste jul eller bursdag dersom du er av dem som bor sammen med en vinylfrik. Det gjør jeg, og årets gave er jeg sjeldent fornøyd med. En LP-ramme hvor man kan bytte ut cover etter humøret (du vipper enkelt og greit glasset utover). Jeg så et sånt på DesignTorget for en del år siden og tenkte at det må jeg kjøpe til samboeren en gang, men så forsvant det selvsagt et eller annet sted i hjernebarken. Inntil han rett før jul lagde utstilling med fire covere i et av stuevinduene. Da begynte jakten på Internettet, og jeg fant den hos platebutikken Big Dipper i Oslo. Kan også bestilles over nett. Jeg og ei av bestevenninnene spleiset på en trepakning, hun ga til to vinylfrelste svogere og alle tre mottakere ble strålende fornøyd.

Måtte jo putte i et eksempel før jeg pakket inn, og da jeg gikk rett på dette på snoketur i platehylla oppe, ble det et lett valg. Coveret er laget av Peter Haars, en av de store i norsk grafisk historie. Han står blant annet bak mange av Pax-bøkene fra slutten av 60-tallet. Meget gjenkjennelig og helt i min bane. Samboeren tar alltid med plater med cover av Haars fra loppemarked så dette er vi skjønt enige om. Nå får det en velfortjent plass på veggen i alle fall gjennom jula og så blir det noe nytt og dekorativt etter nyttår. Det er uendelige mengder å ta av i denne sjangeren, mange av coverne er virkelig stor kunst.

Flodhesten falt forresten helt klart i smak, det var min nevø på snart seks som fikk den, det rapporteres at flode er med i senga hver kveld, og det var også den julegaven han hadde med til bestemor og bestefar både første og andre juledag. Og det i konkurranse med alskens moderne greier...det er gøy for tante!

Forøvrig tror jeg ikke vi trenger å bruke krefter på å prøve å få sønnen til å tro på nissen. Toåringen har avslørt ham allerede. Han var overhodet ikke redd og da nissen hadde gått snudde han seg og spurte som den mest naturlige ting:

- Var det bestefar?

fredag 23. desember 2011

God jul alle strikkere!

Årets julegave fra meg: Her er mønsteret til strikkekjolen


Det er et grunnmønster i størrelse 38/40 med antydninger om hva du kan gjøre for å få en større eller mindre kjole. Du kan kjøpe mønsteret her Når jeg har pengene registrert hos meg får du tilsendt en Pdf-fil med mønsteret. Jeg vil sette stor pris på om du bare bruker mønsteret selv og ikke kopierer det til andre. Gi dem heller en link til bloggen min!

Selve Mariusmønsteret må dere kjøpe fra SandnesGarn som har rettighetene.

tirsdag 20. desember 2011

Mitt favorittdyr


Flodhest. Noen får denne til jul. Mønsteret kommer fra Alt om Håndarbeide nr 3, 1994.


Sydd i full fart i kveld. Jeg måtte sprite ham opp med litt striper.


søndag 18. desember 2011

Denne må jeg bare vise


Duken har jeg fått av snille Arctic Mum som fant den i en bruktbutikk i Tromsø. Mer retro er det vel vanskelig å gjøre det? (klikk på bildet for å komme til den i butikken)

lørdag 17. desember 2011

Elg!


Fortsatt en uke igjen til jul og jeg har allerede pakket in seks gaver. Da ligger jeg ekstremt godt an - tradisjonelt sitter jeg og lager ferdig den siste gaven på formiddagen selve julaften. I år er det brunt papir fra Panduro, håndlagede papirkort fra Buenos Aires, elgremser fra Accessorize (innkjøpt i fjor), små treelger fra Norway Design (også innkjøpt i fjor) og hjertebånd fra Åhlens.

Brunt og Skogens konge må jo være midt i blinken det året en bok om vedhogst topper julegavelistene...

torsdag 15. desember 2011

Trekning av Facebook-GiBort

Med 131 som liker God som Grønn på Facebook, blir det to heldige som får hver sin trengerikkepose i posten etter jul. De to er:

Lisbeth Vestrum
Elin Solvang

Under følger en rekke bilder av nyheter i butikken den siste uka.



torsdag 8. desember 2011

Snart på tide å pakke?


Jeg må bare beklage (særlig til nye følgere) at jeg er fryktelig lite kreativ på bloggingen for tida. Desember er som alltid for alle ganske travel. Så det eneste jeg kom på var å vise at butikken min har et lite utvalg hjemmesydde gavelapper/juletrepynt i år og. Klikk på bildet så kommer du til God som Grønn på Epla.

Og til dere som venter og venter og venter: jeg håper å få lagt ut mønsteret til Mariuskjolen min for salg her før jul...

onsdag 7. desember 2011

Redesign Drammen 2012


To markeder er unnagjort, nå blir det en liten pause før nummer tre etter nyttår. Jeg skal være med på Redesign Drammen som arrangeres søndag 29. januar. De vil gjerne ha flere bidragsytere så bor du i omegnen og lager noe nytt av gammelt, kan du melde deg på innen 20. desember til kjetil.kleveland@drmk.no. Det er gratis å være med, og det virker som dette kan bli et morsomt arrangement med både aktiviteter og salgsbord. Du kan lese mer om det her

fredag 2. desember 2011

Nytt marked


God som Grønn er med på nytt marked i morgen - på Rodeløkka Velhus sammen med 15-20 andre selgere. Litt mer sentralt enn Heggedal Hovedgård, velkommen alle som vil!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...