fredag 31. august 2012

Barba på farta!





Jeg har endelig fått sydd noen bagasjelapper av den fantastiske Barbaduken jeg fikk tak i for snart et år siden. De blir å finne i butikken i løpet av noen timer alle sammen.

tirsdag 28. august 2012

Høstens første


Så rakk jeg i alle fall et loppemarked i høst. Sist vi var på Konnerud i Drammen var det veldig bra. Denne gangen gjorde nok kombinasjonen høygravid/ute av loppistrening at det ikke ble like stor fangst. Men et par-tre fine funn ble det. Lekeavdelingen der er helt håpløst organisert, holdt på å gi opp den altfor lange køen, men så lå denne sekkestolen under et bord, og da måtte jeg bare holde ut. Den var ganske møkkete, og hanken på toppen hadde løsnet. Det tok det nøyaktig tre minutter å fikse og etter en kokvask ble sekken gullende ren og mye sterkere og finere i fargene enn da jeg fant den. Den er ikke større enn at (snart)treåringen i huset fint klarer å bære den rundt selv.


Vi stoffavhengige blir jo alltid lykkelige over å finne retrosengetøy i originalpakningen!


Noen finfine juleduker som kan bli finfine gavelapper.


Superpsykedelisk håndkle som jeg ser for meg som morsom liten kjole med tida.


Og metervis med denne enkle og fine voksduken i rødt med bittesmå hvite prikker. 
Joda, når jeg ser det slik skal jeg vel være godt fornøyd!

fredag 24. august 2012

Støtt WWF!


Posene jeg sydde til Epla/IKEA-utfordringen selges nå til en god pris til inntekt for WWF i Epla-butikken Tekstileriet. Denne spesiallagede butikken er åpen fra nå til 9. september, og i tillegg finner du masse annet fint som andre flinke Epla-ere har laget. Klikk deg inn og støtt en god sak!

torsdag 23. august 2012

Stuas nye stolthet


Stua vår har trengt mer lys siden vi flytta inn (for 2,5 år siden...), men når man har kjøpt det huset man har tenkt til å bo i i overskuelig framtid, henger man ikke opp hvasomhelst. Ikke er man skikkelig på plass heller, før man har fått inn den perfekte lampa. For meg er det i alle fall sånn. Derfor er dette en merkedag. Vi har lampe over spisebordet! Fineste type gammel industrilampe med kjettingoppheng og det hele. Den er i så fin stand at jeg ikke engang var litt fristet til å spraymale den i en knallfarge. Tvert i mot, synes gråfargen er helt riktig på den typen lampe og sklir perfekt inn med alle de andre fargene.

Det verste (beste!) er at jeg ikke har løftet en finger for å få tak i den. Det er min gjenbrukspappa som en eller annen gang har sikret seg den (på loppis eller søppeldynga, tipper jeg) og hatt den som arbeidslampe i uthuset til han skjønte at den er gloheit i visse interiørkretser og lurte på om kanskje vi ville ha den?

Heldige oss! Nå kan de dunkle høstkveldene bare komme.



tirsdag 21. august 2012

Et lite (stort) feriefunn


Det er allerede over en måned siden, men vi hadde en super rundtur i Danmark og syd-Sverige (Skåne er mitt nye favorittområde!) i sommer. Det ble med noen "prylar" hjem, mest av det nye slaget, men en skikkelig godbit fra den ene bruktbutikken vi var innom kan jeg nå pryde huset med. Termometer fra Al & Lena Eklund. I så godt som ubrukt stand og jeg betalte skarve 75 svenske for det - gibortpris for en norrbagge. Se så fint det ble til den sennepsgule inngangsdøra vår!


Jeg tror tilogmed det viser riktig temperatur - og når vi først er inne på det temaet må jeg innrømme at med knappe tre uker til termin skulle jeg gjerne sett at den blå streken krøp nærmere 10 enn 30 snart....

tirsdag 14. august 2012

I aksjon

Foto: Ida Victoria Grønbekk
Det var så hyggelig og travelt på lørdag at jeg helt glemte å ta bilder selv... Heldigvis var Sting&Ting-Ida flittig med kameraet og fikk dokumentert oss andre i aksjon. 8-10 workshopdeltagere fikk se og lære hvordan jeg syr posene mine og klippet sin egen som de kunne sette sammen hjemme. Nå ligger det referat ute på IKEA-bloggen også, så nå går vel snart halve Norge rundt med sin egen hjemmesydde -Trengerikkepose (håper noen fortsatt har lyst til å kjøpe av meg likevel, da...)

Foto: Ida Victoria Grønbekk

torsdag 9. august 2012

Har du skotske aner?


Da er vel dette noe for deg? Ligger ute i butikken nå - bare klikk på bildet!

onsdag 8. august 2012

Her skjer det på lørdag

Foto: IKEA
Jeg er for tiden lettere sjokkskadet (gledelig sådan) over å ha funnet ut at mitt jatakk til Epla/IKEA-utfordringen nå har ført til at jeg er den del av den to uker lange lanseringen av den nye IKEA-katalogen. Jeg har nemlig også blitt spurt av Epla-damene om å holde en workshop på IKEA/Epla-dagen på lørdag. Jeg takket selvsagt ja, det er jo helt utrolig stas å bli spurt når de tre andre er kvalitetsbutikkdamene Maganda, Strand og ZNDesign!

Workshopen min er kl. 15 og varer cirka en time - jeg skal rett og slett vise hvordan jeg syr Trengerikkeposene mine. Det er plass til 20 på hver workshop og tidlig i morges var det fortsatt noen ledige plasser på min. Du kan melde deg på her om du er interessert.

Lokalet hvor det skjer er det nye Tekstileriet til IKEA på Grünerløkka, det ligger i Thorvald Meyersgate 72 og er fullt av fine tekstiler og gode idéer til hva de kan brukes til. Tekstileriet er åpent 12-20 og det er også lov å bare stikke innom for å kikke og la seg inspirere. Gleder meg veldig til å være med på dette!


onsdag 1. august 2012

Morsom utfordring


Fikk en hyggelig mail tidlig i juli med en utfordring fra Epla-jentene: jeg skulle få tilsendt noen fine IKEA-stoffer som jeg kunne bruke til noe kreativt. Klart jeg sa ja!

Det måtte selvsagt bli noen av mine velkjente poser - denne gangen i en ekstra stor utgave og med tilnavnet "resirkuleringsposer". Tanken er at de skal gjøre kildesortering litt enklere og morsommere. Heng dem opp på veggen, putt plast i den ene, aviser i den andre og annet papir i den tredje. Når de er fulle er det bare å bære dem ut til søppelkassene. Enkelt og dekorativt:




Jeg kan jo ikke lage noe uten pynt, så alle tre fikk resirkuleringstrekanten i et av de andre stoffene på seg.

Inspirert av lille jenta i magen sydde jeg også et leketeppe/stelleteppe som kan brettes sammen og tas med overalt. Med resirkuleringstrekanten det og så ungen får kildesortering inn med morsmelka.



Også måtte det bli noe som bare var for gøy - noe morsomt og rart: Et leketre!


Med fargerike epler som er festet med borrelås og kan tas av og på av små barnehender. En leke man kan vokse med. Så lærer man respekt for trærne fra man er født når man ligger der og kikker opp på sitt eget lille tre. 


Det gikk fort unna på slutten der - later som det litt røffe uttrykket var tilsiktet, jeg...
Vil du kikke nærmere på sakene, blir de med på Epla/IKEA-dagen på Grünerløkka neste lørdag. Dessuten kommer jeg til å donere i alle fall noen av dem til inntekt for WWF i ettertid.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...