onsdag 30. januar 2013

Nye poser på vei


Da er det bare to dager igjen av januarsalget og nye poser er allerede på vei inn i butikken. Her er tre av årets nyheter (klikker du på bildet kommer du rett til produktet på Epla). Og til dere som lurte: selvsagt blir det etterhvert poser av alle de fine voksdukene jeg fikk tak i for en drøy uke siden.

Forresten: Jeg vet at noen foretrekker litt lengre hanker på posene enn det jeg lager, så de kan henges over skulderen også. Jeg kommer nok ikke til å  begynne å lage det som en standard, men det går helt fint an å spesialbestille om du ønsker det.



onsdag 23. januar 2013

Hils på Junior!



En av deltagerne på workshop'en min i august utfordret meg til å lage en liten versjon av -Trengerikkeposen! Som hun sa: barn elsker å hjelpe til så det hadde sikkert vært veldig stas for de små å ha sitt eget handlenett. Jeg hadde allerede tenkt tanken selv, men ikke fått somlet meg til å gjøre noe med det. Før nå. Her ser du prototypen på Trengerikkepose Junior - akkurat passe til yndlingskosedyret eller noen få matvarer. Han som sitter oppi her heter forøvrig Gaute - en kosegaupe som er aller-bestevennen til treåringen i huset (den må vi aldri miste, da kommer hele familien til å sørge i dagevis...).

Uten gaupe ser posen slik ut:


Ganske fornøyd med første eksemplaret men tror jeg skal gjøre noen små justeringer på mønsteret før de kommer for salg i butikken:



mandag 21. januar 2013

Tidenes Finn-funn!


Der 2012 var et ganske labert år for voksduker (det tok seg riktignok litt opp mot slutten), er 2013 allerede et gullår for meg! SJEKK hva jeg fikk tak i via et enkelt lite søk på "voksduk" på Finn. Jeg har til nå mest handlet på svenske Tradera, men så fikk jeg en innskytelse her om kvelden på å sjekke om det kunne finnes noe på Finn. Fant en fin duk hos ei dame som solgte mengder av bruktgodsaker - etter litt mailing fram og tilbake hvor jeg forklarte hva jeg skulle bruke den til, viste det seg at hun satt på et helt lager. Etter en times kjøretur hver vei i dag kom jeg hjem med bilen full av disse:


Nesten alle er på rull - dvs. helt ubrukte. Hun hadde flere og, men jeg måtte nøye meg med de aller fineste (har blitt litt mer kresen på voksduk-kvaliteten og i det siste, de bør helst være av stoff-typen). Den ensfargede oransje er det sikkert 10-15 meter av!! Det er nesten ikke til å tro - håper de fortsatt er der inne på syrommet mitt når jeg våkner i morgen ; )

søndag 20. januar 2013

Godsaker fra bruktbutikken


Må alltid innom den store bruktbutikken i Larvik når jeg er hjemme på besøk hos mamma og pappa. Som regel kommer jeg ut med et-eller-annet, men sjelden er jeg så fornøyd som sist jeg var innom. Jeg sa i fra der en gang at jeg var på jakt etter voksduker, vet ikke om det var derfor, men nå hadde de rett og slett sortert ut voksen i en egen hylle. Fant det med grønnsakene og det blå og det hvite der. Det med sorte blomster gjemte seg i hylla med de vanlige stoffene - det er superfint! Det småblomstrete er type nylongardin som også er supert å sy poser av. I vokshylla lå også disse to søte barneforklene:


Litt vanlig stoff som fikk være med:


Vel verdt turen, masse godt råstoff her!

lørdag 19. januar 2013

Med smak av sommer


Midt i kaldeste januar er vi tross alt på riktig side av sommeren. Ukene og månedene går fort, og plutselig kan den 6 år gamle datteren til en god kollega løpe barbeint rundt i denne. Hun får den snart i posten som takk for arveklær og for at hun er en super kollega (jeg har veldig mange gode kolleger som jeg gleder meg til å treffe igjen etter permisjonen).

onsdag 16. januar 2013

Det ble en munk i år


Så var det plutselig bursdagen til faren min igjen. Jeg tenker hvert år at neste år skal jeg være litt tidligere ute med å tove årets fugl. Men tenk det - klarte det ikke i år heller. Ble sittende siste dagen, selvsagt. Valget av art var enkelt. Denne karen skal forestille en munk, en bitteliten spurvefugl som er ganske vanlig i Norge, men som jeg faktisk ikke hadde sett før intet mindre enn tre eksemplarer fløy på (stakkars) stuevinduet vårt i høst. Munken er en litt unnselig, men ganske fin liten fugl, grå på kroppen med tydelig sort kalott og karakteristisk, kraftig hvit ring rundt øynene. Nå har denne flydd avgårde til pappa sitt kontor hvor han får selskap av alle de andre ullfuglene.


mandag 14. januar 2013

Spesialbestilling


En stund før jul fikk jeg spørsmål fra en god kunde om jeg ville ta på meg et spesialoppdrag. Jeg sa selvsagt ja med forbehold om at det var noe jeg kunne klare på en god måte. Hun ønsket seg et voksduktrekk til tegnebordet til datteren. Etter å ha blitt enige om voksduken jeg skulle bruke, fikk jeg frie tøyler til dekoren - her er resultatet. Kunden var blid og fornøyd. Jeg ser at det kanskje ble litt i største laget, men vanskelig å få det til å passe helt perfekt når man ikke kan prøve underveis.

Gøy med spesialoppdrag, tar gjerne flere!

onsdag 9. januar 2013

Til to nye nurk


En god kollega ble pappa for første gang på selveste julaften - og det attpåtil til to små gutter! Etter å ha samlet på meg mange morsomme barnestoffer de siste årene, har jeg lenge hatt lyrt til å sy noen morsomme dynetrekk av dem. Dette var en god anledning, synes jeg, så nå er to nesten like trekk på vei til Even og Vetle.


Mønsterborden øverst er fra barnegardiner med forskjellige små dverger (?) som spiller og synger. 


Det rutete stoffet er flanell, blomsterborden er fra dverggardinene, og baksiden er av grønt kreppsengetøy som er det aller beste å sove i (synes i alle fall jeg...).


Sov godt, små gutter (&mamma&pappa)!



mandag 7. januar 2013

Finnes det noe mer irriterende...



...enn stygge dørklinker som henger og slenger og dører som ikke lar seg lukke igjen? Da vi var på visning i huset vi snart har bodd i i tre år, la jeg merke til at så og si alle dørklinkene trengte å strammes opp eller byttes. Jaja, det er jo fort gjort, tenkte jeg da. Men sannheten er at det er det absolutt ikke. Det er slett ikke lett å få gamle, slarkete låser fra 60-tallet til å fungere knirkefritt. Et par av dem klarte jeg å bytte selv (ikke helt uten komplikasjoner) men på de aller fleste måtte vaktmesteren (pappa) til pers. Bare det å finne riktig innmat som kan erstatte den utgåtte standarden fra 60-tallet, er et ordentlig detektivarbeid. Vi var innom tre-fire ulike butikker før vi klarte å skaffe det vi trengte. Nå snart tre år etter at vi flyttet inn er alle klinkene endelig skiftet. Vet ikke med dere andre, men for meg er det meget viktig for å heve helhetsinntrykket i huset.


En liten anekdote om den øverste dørklinka - en kopi av de gode gamle fra 50-tallet som jeg fikk kjøpt på det lokale Byggtorget - den passer perfekt hos oss, jeg byttet faktisk ut en original sånn (hadde bare en så da ble det bedre å bytte alle). Men det var med nød og neppe, for mannen på Coop ville nesten ikke selge den til meg, han syntes den var så stygg!! Haha, helt komisk siden jeg var i fyr og flamme over å finne den der.

Det er særlig gangen oppe med alle soverommene som trengte nye klinker og mange runder maling. Tre av dørene var i grønnfargen på øverste bildet, og selv om jeg elsker grønt var de ikke særlig fine (slett malejobb i hele huset...).  Vi valgte å holde gangen hvit, med fargerike dører og skap.


Strålende fornøyd med våre solgule dører med fine hvite klinker som fungerer akkurat som de skal!


Mor har også fått navn på døra til syrommet sitt. De er kjøpt i en av de kule butikkene på Søder for et knapt år siden. Designutgaven av barnebokstavene.

torsdag 3. januar 2013

JANUARSALG!


Halv pris på disse to og noen andre utvalgte poser i butikken akkurat nå! 
Du finner de aktuelle posene HER


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...