lørdag 30. mars 2013

Strikkende nordmann i utlandet


...kaller min kollega seg når han oppdaterer oss facebook-venner med bilder av seg selv strikkende verden rundt. På bildet over har han virkelig kommet "hjem" - til indianerne på Taquile Island i Titicacasjøen. Der går mennene rundt og strikker hele dagen. De fargerike luene symboliserer om folk er gift eller ikke, jeg kjøpte meg en single-lue da jeg var der for drøye ti år siden, rett før det ble slutt på singeltilværelsen for min del... Kristian, som min kollega heter, er en av de beste strikkerne jeg kjenner og har faktisk kvalitetssikret mønsteret til Marius-kjolen. Nå har Østlandssendingen laget en liten nettsak om ham. Finfin påskelesning for alle håndarbeidsglade der ute, og du finner saken her.

søndag 24. mars 2013

...men kor ska vi reis??


Ja, det er spørsmålet. Når familien Grønn skal ut på tur. Da er det ikke bare å sette seg på et fly til et av Middelhavslandene som mange skandinaver gjør. Nei, først må vi sjekke kartet - for vi vil jo helst dra til et land som gir oss nye opplevelser og et nytt flagg - et land vi ikke har vært i før!

Idéen fikk jeg og ei av mine beste venninner den siste kvelden på Cuba for snart ti år siden. Vi spiste et upåklagelig måltid på restauranten La Guarida (der hvor filmen Jordbær&Sjokolade ble filmet) da vi kom i snakk med en brite ved bordet ved siden av. Han viste seg å være juniorkeepertreneren til Chelsea - en kongejobb, rett og slett. Jobbet sommerhalvåret, reiste vinterhalvåret verden rundt til stadig nye land. På ti år hadde han rukket over ikke mindre enn hundre land! Da vi traff ham på Cuba i desember kom han nærmest rett fra Ukraina og etter nyttår trodde han at Filippinene kom til å stå øverst på lista. Inspirert av denne vagabonden begynte jeg og venninna mi å telle land selv, vi har reist en del og kom vel til ca 30 hver på det tidspunktet. Så begynte vi å diskutere hvordan man kunne registrert dette på en måte som var noe annet enn knappenåler på et kart. Jeg kom på at jeg har sett et fantastisk kunstverk til inspirasjon for nettopp det: Et gedigent tekstilverdenskart hvor flaggene til alle landene var vevd innenfor landets grenser. DET ville vi lage, riktignok med maling og ikke vev...det eneste vi da måtte skaffe var et hvitt kart med kun streker for alle verdens land. Noe som faktisk ikke er så enkelt. Men heldigvis fikk vi hjelp av flinke folk på jobb som klarte å finne en brukbar fil. Først trykket vi den på papp-plate, men den ble fort slitt. Så nå har vi fått trykket det på lerret på blindramme så det kan vare i mange generasjoner (og nå er jeg endelig ferdig med å male om igjen de 45 flaggene!).


Favorittkontinentet mitt er Sør-Amerika, har vært der fire ganger og skal garantert tilbake når ungene blir litt større. Argentina er verdens kuleste land om noen skulle lure. Europa er forholdsvis bra dekket, men mangler fortsatt noen enkle destinasjoner. Fineste flagget til nå må være Tibet (jeg anerkjenner ikke Kinas okkupasjon så det teller som eget land). Ellers ser det ut til at våre barnebarn og oldebarn kommer til å måtte reise mye på ferie til afrikanske stater - for dette kartet skal selvsagt gå i arv!


Jeg har fortsatt bildefilen vi har trykket kartet fra så om noen nå fikk lyst til å kopiere idéen (det er veldig dekorativt på veggen i tillegg til å være morsomt!) er det bare å sende meg en mail på gurogronn@gmail.com så deler jeg gledelig på den : )

Med dette passer det bra å ønske alle trofaste lesere riktig god påske! Jeg setter utrolig stor pris på hver og en som stikker innom her - og særlig dere som fortsatt gidder å kommentere hos meg nå som jeg er så fryktelig dårlig til det selv.

Så håper jeg dere er klare alle sammen når Viggo Valle drar i gang verdens beste radioprogran Påskelabyrinten i morgen - jeg har vært ihuga lytter siden han startet, tror programmet må ta litt av ansvaret for at jeg er så kraftig bitt av reisebasillen...

torsdag 14. mars 2013

Titt tei!


Da er første Juniorpose på plass i butikken. Fin til lørdagsgodt og kosedyr. Lett å pakke og bære for små barnehender. (Klikk på bildet for å komme dit)

tirsdag 5. mars 2013

Sprang


Eller "Leap" som det egentlig heter, er på plass i oppgang-galleriet vårt. Bildet er av streetartkunstneren Dolk og er navnefestgave fra to stykk besteforeldrepar til minstejenta. Det er akkurat ei sånn fresk jente vi håper hun blir! Vi er ikke av sølvskjetypen verken samboeren eller jeg - og ønsker oss heller et kunstverk til ungene. Heldigvis har de besteforeldre som er helt med på den idéen. Sønnen fikk et Pushwagner-trykk som vi syntes passet til ham - "Parents bedroom". Han har allerede konstatert at det er ham på bildet:


Når de engang flytter hjemmefra får de med seg noe som har vært der hele barndommen og som kanskje tilogmed har økt litt i verdi - og vi voksne får jo også glede av bildene (og ungene) i mange år!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...