lørdag 20. april 2013

Fiiineste kaka!


Skulle gjerne tatt æren for denne selv, altså, men æres den som æres bør: Denne helt uovertrufne kaka er laget av min studievenninne Vivi - som det siste året har vist seg å ha et vanvittig konditortalent. Vil du bli kakeinspirert så gå sporenstreks inn og lik hennes Facebook-side Kaffe og Kake. Der legger hun ut bilder av de mest fantastiske kaker opptil flere ganger i uka! Denne helgen hadde hun egentlig ikke tid til å bake - hun sa nei til fire forespørsler, men ja til min, hurra! Kanskje fordi jeg ga henne frie hender bortsett fra en ting: Den måtte ikke være lysrosa. Hun traff så blink som det går an både på farger og fugler (jeg er en liten skap-ornitolog, nemlig) og det mest fantasiske er at kaka smaker enda mer himmelsk enn den ser ut. Vivi holder til en halvtimes tid nord for Oslo, så om du bor i østlandsområdet og noengang har bruk for en helt spesiell kake, er det bare å sende henne en forespørsel.

Navnefesten var veldig hyggelig, nydelig vær og blide folk - og godjenta selv var like rolig og blid som alltid.

fredag 19. april 2013

Til en kaffe-elsker


Jeg digger å gi bort gaver jeg vet at mottageren kommer til å elske. Ei gammel studievenninne fikk denne i dag - hun er ordentlig kaffefantast så den falt virkelig i smak. Passende nok skal hun ut og reise i neste uke - bra for meg at det ikke var denne uka. Hvorfor det og hvorfor hun har fortjent bagasjelappen? Det får dere se i morgen. Men jeg vil advare mot å kikke innom på tom mage...

torsdag 18. april 2013

Da var serviettene klare


Vi skal ha navnefest her på lørdag. Som forrige gang blir det hjemmesydde linservietter. Med bilde av hun som skal feires - en til hver som gjestene kan ta med seg hjem som minne. Veldig enkelt og morsomt å lage - kan brukes til alt fra navnefest, dåp og runde bursdager til bryllup og kanskje tilogmed begravelse? Jeg har sydd rundt med overlockeren denne gangen, men det går fint an å kaste over på vanlig maskin og. Strykepapir som man kan printe på er blant annet å få på Clas Ohlsson. Eneste man må passe på er at bildet som skal overføres må være speilvendt når man skriver ut (særlig viktig om man har tekst!)

tirsdag 16. april 2013

Flere nydelige voksduker


Det viste seg å være mer der disse kom fra. Blant annet den fantastiske, ubrukte duken over. Den så ut som den var ren plastikk, men er altså voksstoff av absolutt tynneste kvalitet - så tynn at den er gjennomsiktig på de hvite delene. Kommer til å bli nyyydelige poser! Akkurat som denne:


Og disse (ubrukte på rull):


Og disse:


Og kanskje også disse, selv om den til høyre gir meg litt for sterke furupanel og tørkablomster-vibber:


Skal ikke bli arbeidsledig med det første, jeg nei, selv om det ikke er så lett å finne råstoff på loppis for tida. 

mandag 15. april 2013

Da er vi i gang!


Årets første loppehelg er overstått - jeg fikk lurt meg til en tur til begge loppisene i vårt distrikt både lørdag og søndag. Var førstekvinne til stoffavdelingene på lørdag og gikk rett på en bunke med fargerike godbiter på det første. Nydelig smurfestoff og en Skillingaryd-gardin (som dessverre er litt blass i fargene). Det beste funnet for meg var nok likevel det under her - ubrukt frotté, jeg digger frotté!


Fant også tre gardiner av dette som er frottélignende men ikke like tjukt som det andre.


Endel søte barnestoffer, de to småmønstrete er myk flanell. 


 Også dukket utrolig nok disse to opp i lekeavdelingen seint på søndag. De er jeg veldig fornøyd med, tror de må være ganske gamle og ser likevel nesten helt ubrukte ut, skikkelig kraftige i fargen.


I samme lekeavdeling fant jeg denne stolen til lillefrøkna. Den blir fin neste sommer.


Uavhengig av avdeling er jeg kanskje allermest fornøyd med hylla under denne gangen. Som jeg også utrolig nok fant ganske seint på søndag og betalte bare 30 kroner for. Den har skikkelig patina, helt klart en gammel sak. Perfekt til småtterier på syrommet!


Nok en ting jeg ble overrasket over å finne på en søndag: En Erik Kold-boks i fint skikk, attpåtil i en farge jeg ikke har fra før. Også elsker jeg gamle papirduker som disse - supre til å pakke inn gaver.


Litt humor til slutt: Brettspillet Sheik - et spill om oljen, og Bord-krokket (!). Dessverre manglet den blå kula, men det må det jo gå an å gjøre noe med. Spillavdelingen kan forresten virkelig anbefales, det er helt unødvendig å kjøpe et eneste spill nytt i dette landet - du får dem alle på loppis og bare en brøkdel ser ut til å ha vært i bruk. 


Veldig, veldig fornøyd, altså, selv om jeg ikke klarte å lete meg fram til en eneste voksduk. Men det tar jeg helt med ro, for i dag har jeg vært en tur på Hønefoss igjen, og der var det nye godsaker å hente...mer om det i morgen!

søndag 14. april 2013

Nyhet i butikken


Jeg har sydd et par til av dynetrekkene som min tvillingpappakollega fikk tidligere i år. De ligger nå ute i butikken og planen er at det skal komme flere morsomme babydynetrekk etterhvert.


Som vanlig må du klikke på bildene for å komme til produktet i butikken (de er ikke helt like selv om det ser sånn ut ved første øyekast...).

Første loppehelg er forresten vel overstått for oss og jeg er veldig fornøyd med fangsten som vil bli bragt til bords i morgen - så kikk innom da og!

søndag 7. april 2013

Sunday morning


Sånn kan man også servere speilegg. Det gjorde samboeren til meg i dag - da ble jeg selvfølgelig veldig glad! Godt var det og så dette kan anbefales. Særlig sammen med Velvet Undergrounds nydelige låt Sunday Morning (vi spillte den hver søndag morgen de første månedene vi var sammen).

fredag 5. april 2013

Med små, små skritt...


...går det ikke akkurat fort framover, men nå og da får jeg krysset av et og annet punkt på skulle-vært-gjort-lista mi. Som denne høydemåleren fra Panduro som jeg har hatt liggende minst tre og kanskje så mye som fem år uten å få den opp på veggen. Problemet har vært at underlaget i gangen der den skulle opp er altfor ruglete. Jeg har grublet og grublet og grublet på hvordan jeg kunne fikse det uten å legge slette-tapet og male på nytt. Idéene har vært alt fra treplate til krafitg papp eller plast til plexiglass og til slutt endte det med en metallplate. Jeg er nemlig så heldig å ha en blikkenslager i nabohuset der mamma og pappa bor. Han har tidligere laget en magnetvegg til min første (selveide) leilighet (noe jeg igrunnen ønsker meg i huset og...) og endelig har altså høydemåleren kommet opp. Ble superfint, synes jeg, også kan man jo henge opp noen bilder av barna med magneter så man ser hvordan de forandrer seg etterhvert som de vokser. Jeg vet ikke hva det koster å kjøpe en slik plate hos en blikkenslager som ikke er naboen din, men det er et godt tips for ruglete vegger hvor ting skal klistres opp.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...