fredag 27. september 2013

Pimp my Voksipose!


...sa ettåringen her om dagen. Hun har begynt i barnehagen og ikke snakk om at hun skulle ha en kjedelig, marineblå arvesak med seg dit. Mor var ikke spesielt vanskelig å be, kan dere vel skjønne. Jeg kombinerte et nydelig småblomstrete dynetrekk med en kraftig stormønstret bomullsgardin og sydde en noe forenklet utgave av originalen.


Røde trykknapper til å lukke den med


Hull med maljer til de viktigste snorene


Også kan det jo være greit å ha navnet sitt på selv om de voksne i barnehagen kjenner meg såpass godt etterhvert at de skjønner hvem den hjemmesydde 70-tallsposen tilhører...




tirsdag 24. september 2013

Hva man kan få for en hundrings


Jeg sier det hvert år: Det er lite som slår en septemberhelg av den typen vi har bak oss nå. Høy blå himmel og klar, krisp luft. Årets første får-i-kål. Og loppemarked, selvsagt. Det har blitt lite av det denne høsten (litt pesete med 4-åring og 1-åring på slep). Så jeg var veldig fornøyd da det viste seg å være et i hjembyen min da jeg var der med ungene. Ved første øyekast var det slunkent men ved andre og tredje viste det seg at det var både ditt og datt å plukke med seg. Særlig når jeg skjønte at de hadde lagt seg på et latterlig lavt prisnivå. Med besteforledre som barnevakt kunne jeg også ta meg goood tid og gå så mange runder jeg ville. Etter loppemarkedet var det en tur innom bruktbutikken (hvor det var 80 % på alle varer!) Og tilsammen fikk jeg med meg alt dette for en snau hundrelapp:

De 11 finfine kaffekoppene fra Staffordshire over her (en femtilapp for hele bunten!).


Morsomt barnestoff - tesktilavdelingen var bitteliten så det var et pluss å finne noe som helst.


Fire pakker ubrukte kartotekkort - hvorav en var sånne bokstavskiller som jeg allerede vet hva jeg skal bruke til...sånt synes jeg det er veldig morsomt å finne, digger alt som kan brukes til innpakning og forsendelser fra den lille butikken min.


To søte juleduker
 
 
To stykk Erik Kold-bokser. Den med hjertene på er helt ny for meg, har ingen av den typen fra før, så det var et lite kupp.
 
 
Babydynetrekk + putevar og dynetrekk i kreppstoff.
 
 
Bordkrokket igjen...det har jeg jo kjøpt før, men da jeg kikket oppi dette skjønte jeg at det forrige var veldig ufullstendig. Ved å kobinere de to tror jeg at jeg skal få et komplett spill i god stand.
 
Ingen voksduker, dessverre, det begynner å bli litt vanskeligere å finne det, har jeg på følelsen.
 

lørdag 21. september 2013

Mitt nye favorittland!


Det tok 38 år før jeg kom meg dit - det tar garantert mye kortere tid før jeg drar tilbake. Vi hadde fem magiske dager på Island i begynnelsen av august. Jeg har vært i 45 land og sagaøya surfet rett inn på andreplass etter Argentina. De har den samme unike miksen av ekstrem urbanitet og monumental natur som jeg elsker. Du kan reise i dagevis nesten uten å treffe på et eneste menneske og så, når du er lei, er det bare å dra tilbake til Reykjavik/Buenos Aires og urbanisere totalt! 


Reykjavik er så bittebittebitte liten - og samtidig ekstremt urban. Verdens indie-hovedstad har vi døpt den - ingen kjedebutikker her - bare lassevis av små, innbydende høykvalitetsbutikker, caféer og restauranter akkurat som vi liker det. Jeg hadde lyst til å spise, drikke eller handle i hver eneste en, rett og slett. 


Min hovedrett på fiskegrillrestauranten Sjavargrillid - grillet steinbit, grillet hummer og frityrstekt hummer i mengder sammen med masse annet godt. Helt himmelsk - tror det er den beste enkelttallerkenen jeg noensinne har spist!


Karamellu Frappé var det store på alle kaffebarer - god og mektig!


Min samboer er vinylsamler og leiter alltid etter bra platesjapper når vi er ute og reiser. I lille Reykjavik fant han tre stykker i verdensklasse - ja, han påstår at en av dem kanskje er den aller, aller beste. 
Denne - Smekkleysa (Smakløs) ble startet av en av folka i Sugarcubes (Bjørk-bandet) og bandet ga ut sin aller første singel på butikkens plateselskap med samme navn. 


Geysir er selvsagt obligatorisk - det er stedet som heter Geysir og som har gitt navn til naturfenomenet - den som spruter opp i været med ujevne mellomrom heter Strokkur. Man er aldri for liten for storslåtte naturopplevelser, synes Runa:



På Thingvellir - det gamle tingstedet - møtes to kontinentalplater og det er lett å se!


Lundefugler liker vi! Vi fikk ikke sett noen så lundefuglsafari står på listen ved neste besøk. Men vi fikk smakt på dem - og konkluderte vel egentlig med at de egner seg bedre til kosing enn spising...









Hallgrimskyrkja midt i sentrum


Dette er et hus med historie. Huset heter Höfði og det var her Reagan og Gorbatsjov møttes og gjorde slutt på den kalde krigen i 1986. Der var også min svigerfar - som NRKs fotograf sammen med en viss herr Steinfeld. 




Skulle jeg noen gang flytte til Reykjavik står huset mitt klart!

Og nå har jeg ikke vist bilder fra den blå lagunen (vi var der men det ble en kjapp tur med de to små) eller Gullfoss eller alt det andre fantastiske. Det er igrunnen bare en ting å si - sett deg på flyet så fort som mulig! Prisnivået er behagelig også for oss nordmenn - merkbart lavere priser på det meste. 




torsdag 19. september 2013

Advarsel! Reklame!


I dag er jeg lykkeligste dama i omegnen - min nye, spesialbestilte vinterjakke har akkurat ankommet fra Helsinki! Jeg hadde en fantastisk helg der sammen med ei venninne på forsommeren. Tror det må være den byen jeg har vært i med klesbutikker som samfaller best med min smak - og har nordiske størrelser som faktisk passer til noen og enhver. Og da tenker jeg ikke på kjente merker som Marimekko. Neida, i en bitteliten designbutikk fant vi de fineste hverdagsklær fra 80 unike, små designmerker!! Jakka mi heter Matkalla og er av merket Tauko. Jeg prøvde en mens jeg var i Helsinki, men den var dessverre bittelitt for liten. Ble fryktelig lei meg siden jeg forelsket meg totalt, og jublende glad igjen da damen i butikken sa at det bare var å spesialbestille en som passet til meg. Jeg fikk velge farge, hvilket stoff som skulle være inne i hetta og på knappene og farge på mansjettene på armene og hadde en lang og hyggelig mailrunde med Mila Moisio som er ei av damene bak Tauko. Jakka er sydd av gamle sykehustekstiler som er farget i Talin, foret er en gardin fra et loppemarked i Helsinki. Og det er Mila som har sydd den i studioet deres i Helsinki. Jakka kostet litt over tre tusen, men det er den virkelig verdt - den er fantastisk kvalitet og full av morsomme detaljer (som at to av fem knapper er trukket med samme stoff som det er inni hetta).

Ble du misunnelig? Ta en kikk på nettsiden til Tauko Design - der ligger det bilder av mange flere slike jakker i diverse fargekombinasjoner og mye annet fint. Venninna mi kjøpte en av Leijat!-kjolene deres, superfin den og.

Når vi først er i gang med å reklamere, så kjøpte jeg denne og i Helsinki (ikke meg på bildet, altså):


Den er fre et annet merke, Globe Hope som kjører litt den samme greia med brukte tekstiler og deadstock (ubrukt fra rull). Superfin hverdagsskjorte. Ta gjerne en titt der og.

Nå gleder jeg meg til vinteren, jeg - skal ikke fryse i alle fall!

onsdag 18. september 2013

Heldige meg...


...som helt hadde glemt byttehandelen jeg gjorde med godeste Hekkan Hekkel helt på starten av dette året. Så da en bokpakke dumpet ned i posten forrige uke, hadde jeg ingen aning om hva den inneholdt. Desto gladere blir man jo når man pakker opp og finner Hekkans egen heklebok med fantastiske amigurumi-oppskrifter. Hekkans maur ble veldig glad for å se igjen vennene sine i boka! Har ikke helt ro i kroppen til å sette meg ned med heklenålene nå for tida - men skal nok få brukt boka når tiden er inne for å lære ungene å hekle.

fredag 13. september 2013

Travle dager


Bare å innrømme at dagene flyr forbi når man har begynt å jobbe igjen. Ikke så mye tid til å sy eller blogge akkurat nå - men det skjer ting i stua! Drømmen om en ekte Banksy forblir nok en drøm, men drømmekroken er snart klar for visning.

onsdag 4. september 2013

Jeg er med!


ENDELIG har jeg også klart å karre meg inn på Instagram - det måtte rett og slett en oppdatering av telefonen til for å få lov til å laste ned appen, og når har man egentlig tid til å sette seg ned lenge nok til å finne ut av hvordan man gjør det? Jada, det var såre enkelt og tok ikke lang tid heller da jeg først tok meg tid så lærdommen er at det er bedre å gjøre det med en gang enn i morgen neste gang.

Måtte jo poste et bilde og når man først fikk det til - eldstemann har Legodilla for tida og har her pakket lastebilen for ferie. Katten er med, fikk tilogmed et eget tre å klatre opp i.

Bilder er gøy så dette blir det nok mer av - og jeg heter selvsagt godsomgronn der og ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...