fredag 31. desember 2010

NYTTÅRSØNSKER


For to år siden hadde jeg og samboeren en fantastisk romjul sammen bare vi to på verdens fineste hytte på Hornsjø (du kan se kalenderversjonen av den her). Nyttårsaften feiret vi med en lang skitur på gnistrende føre etterfulgt av badstu, snøbading og festmiddag. Lite raketter å se der ute i ødemarka men da champagnen var sprettet og vi stod på trammen klare til å ønske hverandre godt nyttår gjorde stjernehimmelen jobben selv - den sendte et ekte stjerneskudd!  Og da må man jo ønske seg noe. Vi tok det på alvor og skrev en hel ønskeliste for det nye året. En liste med fullt gjennomførbare ønsker istedenfor de dumme nyttårsforsettene som bare føles som tvangstrøyer. Trenger jeg å si at det var en suksess? Jeg tror nær på alle ble innfridd, inkludert de to største som vi ikke torde å sette opp - Balder og eget hus! 



Ja, dere har vel skjønt det nå? Jeg avslutter året med ønskelista for 2011:
  • Jeg ønsker at vi klarer å bruke den fine vinteren og naturen mer enn vi har gjort de siste månedene. 
  • Jeg ønsker at Balder skal trives i barnehagen og få mange nye venner.
  • Jeg ønsker meg en god og varm sommer så Balder får oppleve å bade og fiske krabber og løpe rundt naken i sola sammen med fetteren og kusina på Nalum.
  • Jeg ønsker meg EN vindstille og varm dag aleine ytterst på Bøvre.
  • Jeg ønsker at jeg klarer å balansere jobbetid, familietid og egentid på en måte som alle trives med.
  • Jeg ønsker meg en god loppesesong med mange overraskelser.
  • Jeg ønsker at fine folk fortsetter å handle i Eplabutikken min og lese og kommentere bloggen min.
  • Jeg ønsker meg masse inspirasjon av andre flinke bloggere!
  • Jeg ønsker at vi kommer et langt stykke videre med oppussingen av både hjemmehuset og feriehuset vårt i Finnmark.
  • Jeg ønsker at vi får til en eller flere fine ferieturer med gode venner.
  • Jeg ønsker at jeg får kvittet meg med de siste restene av studielånet.
  • Jeg ønsker at jeg klarer å være litt mer aktiv med bedriftsorinteringen enn i år (2 skarve løp...)
  • Også ønsker jeg meg et av Peter Opsviks skap i serien Cylindra Objects til stuehjørnet vårt (hehe, det må være lov å slenge på et litt urealistisk materialistisk ønske til slutt...)


Og selvfølgelig ønsker jeg alle dere et fredfullt og godt år!

Vi høres i tjuguølløv


torsdag 30. desember 2010

Min første award


Rett før jul fikk jeg en utrolig hyggelig melding fra Else Irene i Lykkefryd. Hun hadde gitt meg en award som rett og slett er min første - en staselig avslutning på bloggåret! Tusen takk, jeg mottar den selvsagt med glede : D

3 (av 1000) ting jeg liker å gjøre:
  • Base i sofaen eller senga med sønnen og samboeren spesielt og bare være sammen med dem generelt.
  • Ha litt tid for meg selv så min kreative lille hjerne ikke går på veggen (med årene har jeg skjønt at jeg MÅ lage et eller annet stort sett hele tiden for å ha det bra...)
  • Ligge på et varmt svaberg i tiiiimesvis og høre på barnelatter og måkeskrik (noe sier meg at det blir noen år til neste gang jeg får mulighet til det)

Mitt favorittbilde:

Det er jo rett og slett en helt umulig oppgave å plukke ut ett eneste bilde. Det burde vært et av den lille, fine familien min, men Samboeren er ikke så begeistret for at jeg legger ut bilder av ham og Sønnen så da velger jeg dette fra Trænafestivalen 2008:


Det minner meg om en fantastisk festival og sommer : D

Sånn - da velger jeg å gi awarden videre til disse fine bloggene:



tirsdag 28. desember 2010

Reddet fra søpla


Fortsatt på romjulsferie hos mamma og pappa er det bare å konstatere at broren min og kona har et helt annet forhold til gamle saker og ting enn samboeren og meg. Som de sier: Vi har ikke museum!

Så da de hadde opprydning i kjelleren sin i dag var disse gamle spillene fra min svigerinnes bestemor nær ved å havne i en søppelsekk - heldigvis kom broder'n på at to skrotnisser med sønn var på julebesøk i byen. Så de tok dem med til felles middag hos felles opphav for å tilby dem til oss. Jeg takket selvsagt ja - uhørt å kaste noe sånt, vet dere : ) Ble mobbet vel og lenge for at det kom til å bli minst et blogginnlegg om dette....så da måtte jeg ta dem på ordet.

Det er altså kortspillet Gammel Jomfru, spørrespillet Store Det Spørs og Yatzy - som på de svært gamle og enkle blokkene faktisk heter Jessi!


Om det ikke blir noe spilling av Gammel Jomfru så må jo disse morsomme kortene kunne brukes til ett eller annet...svigerinna sa med en svært ironisk tone at så flink som hun er til å sy så kunne hun jo sydd en kjole med en kortkant nederst...nettopp! Akkurat noe sånt må de kunne brukes til ; ) 

Noen av dere som har flere eller bedre idéer?

(sorry for bildekvaliteten, i nøden har jeg brukt mammas kompaktkamera og ukjent PC hvor jeg ikke fant redigeringsmuligheten for bildene...)

mandag 27. desember 2010

12 små gufs fra 80-tallet


På romjulsferie hos foreldrene (jeg har jobbet og hatt omgangsjuke juledagene) må jeg vise fram et av mine tidligere verk. Kan tenke meg disse ble til på slutten av 80-tallet eller tidlig 90-tall da Panduro solgte gipsformer til teatermasker i diverse størrelser (jeg var storforbruker av Pandurokatalogen...). Den i midten er en blåkopi  av en av dem som var i bladet, men resten er såvidt jeg husker stort sett fri fantasi. Maskene har hatt sin faste post over kjøkkenbenken siden de ble laget - selv etter kjøkkenrehabilitering for noen år siden var de straks tilbake på plass! Kan ikke akkurat si det er mitt stolteste verk selv om jeg syntes de var veldig fine den gang. Ærlig talt har jeg ikke "sett" dem på mange år - før Balder oppdaget dem sist vi var her. Han ble helt i fyr og flamme og pekte og lo en lang stund! Så da må det jo være noe som fenger fortsatt - 80-tallskoloritten til tross...og om noen år vil kanskje noen gi mye for sånt på loppemarked?!?

fredag 24. desember 2010

RIKTIG GOD JUL!


Glædelig jul

Gledileg jol

Hyvaa joulua

Merry Christmas

Fröhliche Weinachten

Joyeux nöel

Feliz navidad

Buone feste natalizie

Kala christouyenna

Pozdervlyayu s prazdnikom rozhdestva is novim godom

I'd miilad said oua sana saida

Gun tso sun tan'gung haw sun

Shinnen omedeto. Kurisumasu Omedeto

Chung mung giang sinh

Sung tan chuk ha

Ønskes av sjuende far i huset til alle mine verdifulle lesere der ute.
Hjertelig takk for hyggelige besøk og fine kommentarer i høst - jeg håper dere stikker innom titt og ofte i 2011 også!!

torsdag 23. desember 2010

Hvorfor ikke sy innpakningen?


Bestekompisen til sønnen i huset får en stor og kronglete julegave i år. Dermed ble pakkeløsningen en nissesekk kastet sammen i hui og hast av noen lingardinrester jeg har hatt liggende en stund. Det er jo så veldig greit når man har en overlocker. Dekorativt blir det og, så jeg lot sømmene være ut. Julegavelappen er sydd av en av nissene på en gardinkappe (har mange av dem...). Det var utrolig morsomt å sy gaveinnpakning, så denne idéen tror jeg at jeg skal ta videre neste år.

Den store og gode sekken tar oss direkte over i årets beste tips: For alle dere som ennå ikke har oppdaget Karl-Bertil Jonssons julafton - sørg for å få den med dere!  Karl-Bertil er sønn av Tyko som eier det store kjøpesenteret i byen. Karl-Bertils store helt er Robin Hood. Når han har julejobb på posten tar han derfor julegavene som skal til de rikeste og deler dem ut i fattigkvarterene.


Den svenske animasjonsfilmen av Tage Danielsson og Per Åhlin må være det klokeste og mest underfundige som noensinne er laget for TV.  Sendt første gang julen 1975 (også min første jul), og det blir ikke jul uten hverken for svenskene eller meg. De siste årene har NRK også sendt den (litt tidligere på kvelden, på SVT1 er den høydepunktet kl. 19). På grunn av hensynet til tantebarna er det noen år siden sist jeg så den nå, men i år tar jeg den opp på den nye digitalboksen : D

Se, nyt og lær - dette er ekte godhet!

onsdag 22. desember 2010

Julenissen har vært hos meg allerede


Han leverte en ønskepakke i posten i går.


Det skal nå nevnes at Skjeggebusten nok fikk god hjelp av Sonja i Det blaa huset - et hus som er vel verdt et besøk om du ikke har vært innom før! Etter at jeg ytret meg med begesitring om noen juleduker hun hadde funnet på bruktbutikken sin, ville hun gjerne dele litt av den grønne med meg. Siden jeg digger juleduker og alt som er grønt ble jeg selvsagt utrolig glad, og da jeg åpnet opp den julefine postpakka ble jeg enda gladere. For snille Sonja hadde også sendt meg en bit av den søteste englestrieduken du kan tenke deg!


Det blir juletrepynt til meg selv av den etterhvert - uaktuelt å gi videre eller selge noe sånt! Tusen takk, Sonja : D

Nissen hadde forresten med min første award og, mer om det når juletravelheten har lagt seg...

tirsdag 21. desember 2010

Skatter fra svigermor


Jeg har en utrolig snill svigermor som stiller opp for alt og alle. Og flink ikke minst - hun har begynt å male på sine pensjonistdager, store oljemalerier med temaer fra natur og litteratur. Nå holder hun på med en serie bilder inspirert av Hamsun - en dag for noen uker siden hadde hun med et utrolig fint et av Løytnant Glahn for å vise frem. Også hadde hun pakket det inn i et dynetrekk (nr. 2 nedenifra) av den typen mange av oss gjør hvasomhelst for å få tak i! Jeg ble helt forferdet og gjorde det (litt for) klart at lakenet måtte reddes fra det ikke helt tørre oljemaleriet. Et par uker senere kom hun med nyvasket dynetrekk da vi var der på besøk, og jammen lå det ikke flere godbiter i skuffene hennes. Jeg tok med disse fire - på det med skjellene er vi vel over på 80-tallet, men jeg synes nå det var ganske morsomt uansett. Enda har hun flere tøyskatter som fortsatt er i bruk - heldigvis har vi blitt enige om at de ikke skal ut av familien ; )

mandag 20. desember 2010

Veske til nyttårsaften?


Denne tovet jeg til meg selv for noen år siden, men klarte aldri å fullføre. Før i dag da trykknappen endelig ble sydd i. Deretter havnet den rett i Eplabutikken, gitt, for jeg tror ikke jeg kommer til å bruke den selv likevel... Om noen skulle være interessert : D så finner dere den her.

søndag 19. desember 2010

Hva gir man til en gutt på 15-16-17?


Den aller vanskeligste gaven - til tenåringsgutten som lever i en helt annen galakse. Men det finnes råd om man bare kan strikke eller hekle. Og særlig om du har med en skater eller snowboarder å gjøre, for i de kretser er heklede og strikkede pannebånd, luer, skjerf og votter tipptopp! Nabogutten hjemmefra tilhører begge de nevnte kategoriene. Han blir 18 rett etter nyttår, jeg skjønner ikke bæret av Facebookmeldingene hans, og det gjør ikke søstra på 22 heller... For to år siden kom han og lurte på om jeg kunne strikke en neonlue til ham. Jeg ble sjeleglad for da var julegaven i boks! At han ble fornøyd er ikke å overdrive - etter at han hadde pakket den opp tok han den på seg og gikk med den inne resten av kvelden. Inspirert av suksessen fortsatte jeg på samme linja i fjor - da ble det gult og lilla (han digger lilla!) skjerf i samme stilen. Og i år? Votter selvsagt. Strikket av garnrestene hjemme i sofaen hos mamma og pappa i går kveld. Tjukt garn og tjukke pinner, jo mindre symmetriske jo bedre - og fort gjort om du fortsatt mangler en gave til en tenåringsgutt : )

torsdag 16. desember 2010

En liten hilsen fra sommeren


Midt i julestyret - her går det i ett med julegaver, julelapper, julebestillinger, julekort og julebord om dagen.

Denne stoffskatten dukket opp da jeg rotet gjennom samlingen her om dagen. Kan ikke huske hvor eller når jeg fant den, og det er igrunnen rart, for den er jo et lite kunststykke! Balder viste stor begeistring for småkrypenes skogpiknik, så når jeg bare finner en litt mer permanent måte enn tape å henge den opp på, skal den få pryde rommet hans!

søndag 12. desember 2010

ENDELIG


Da jeg var i oppstartfasen av Eplabutikken min fikk jeg en veldig hyggelig bestilling på fire kjoler til fire småfrøkner på 2,3,4 og 6 år fra ei god fotballvenninne. Siden hun skulle ha dem som julegaver har jeg utsatt og utsatt og prioritert ned og glemt litt bort...inntil for et par uker siden da jeg plutselig skjønte at desember var over natta og jula rett rundt svingen. Et par av dem skal også rekke Postens julefrister så det er helt klart på håret, men NÅ er de altså klare, hipp hurra! Håper hun blir fornøyd, nå da. Og ikke minst at småjentene vil ha dem på selv om de ikke er rosa ; )

Ja, alt stoff er forresten fra loppemarked...

fredag 10. desember 2010

Tre ganger tre takk og et velkommen

For en super fredag! Det første jeg oppdaget var at God som Grønn var med på forelskelsene på forsida av Epla for aller første gang:


Det er søte, snille Ida fra Ida og Muskatt sine juleforelsker mine bærlapper er en del av.

3 STORE takk til Ida!

Ida syr massevis som jeg skulle ønske jeg hadde sydd selv - det finner du i hennes Eplabutikk Sting&Ting Tekstildesign.

For en ukes tid siden ble jeg litt paff og utrolig smigret da jeg skjønte at selveste almaPalma  hadde kjøpt gavelapper av meg - hun syr så utrolig mye fint hun og. Særlig de morsomme stoffnålene som du finner mange av i hennes butikk på Epla


Bildet er lånt fra almaPalma sin egen blogg
Nå er jeg dobbelt smigret, for hun har jammen tatt meg med i et av sine blogginnlegg og.

3 STORE takk til almaPalma!

Sist, men absolutt ikke minst: Nydelige Namaste med den fantastiske bloggen Kreativ ♥ Impulsiv igjen! Som har raidet den lokale Fretex'en for julestoff og syntes jeg burde ha en del av dem til gavelappeproduksjonen min. Hun var visst veldig spent på om jeg kom til å like pakka som dumpet ned i posten i dag...


Den spenningen kunne du spart deg, Namaste, selvfølgelig elsker jeg dem!! Noen av dem er litt for fine til å bli julegavelapper (dessuten hadde de blitt i største laget...) så jeg får pønske ut noen andre gode juleidéer til neste år. Men de to nederste egner seg perfekt - de grønne nissene finnes allerede i en brun versjon i butikken min.

3 STORE takk til Namaste!

Godsakene ble mer enn godkjent av Balder og, han har gått rundt og viftet med og gjemt seg bak dem og ledd høyt etter at mamma pakket opp : D

...med middagsmaten godt smurt utover magen...
I det hele tatt viser han allerede stor interesse og begeistring for fargerike tekstiler. Og mora er sjeleglad for at det er stoffer og ikke våpen hun samler på når ettåringen roter rundt i haugene hennes.

Det eneste som bekymrer meg nå er om jeg klarer å leve opp til dette når byttepakken skal sendes vestover til Namaste...

Et stort velkommen helt til slutt - til alle nye faste lesere. 
Håper dere vil trives her inne sammen med meg!

(beklager at det ble litt varierende størrelse på skriften denne gangen, konverteringen mellom windows og mac funker ikke, gitt...)

onsdag 8. desember 2010

Julepynt fra Accessorize


Ja, av alle steder fant jeg disse papirremsene der. Sikkert minst 20 av hvert mønster. De var visst til å lage julelenker med (trykk på begge sider) men jeg kommer selvfølgelig til å bruke dem til noe helt annet.

Neste års innpakning, kanskje? : D

tirsdag 7. desember 2010

Turkis er årets farge


Første gave er pakket og klar, nå gjenstår bare en haug andre før julaften kan komme. Jeg har visst siden våren at Snømannen Kalle skulle pryde pakkene i år, og ble utrolig glad da jeg fant fint turkis gråpapir på Papirgalleriet på Norway Design. 35,- for en rull, 40,- for to - lenge siden jeg har opplevd den typen rabatt i en vanlig butikk! Snora er fra The Twinery på Etsy som jeg fant via Kaptein Biff.

Etter innpakning ba Snømannen om å bli tatt bilde av ute, det var så varmt inne, sa han ; )


Litt dårlig fargegjengivelse på det siste bildet, papiret er mye mer turkis enn det ser ut der (blått vinterlys...). Åja! Kalle Snømann og mange andre liknende gavelapper finner du fortsatt i min butikk God som Grønn

søndag 5. desember 2010

Gavearkivet


Mens jeg venter på å vise hvordan årets gaver kommer til å se ut har jeg gravd litt i arkivet igjen og funnet noen eksempler på innpakning fra de senere årene - kun til inspirasjon!

Fortsatt fin søndag og tusen takk for alle hyggelige besøk, kommentarer og nye følgere!

En ekstra stor takk til Namaste for det smigrende innlegget om både bloggen og butikken min. Det er ingen som sprer mer glede i Blogglandia enn deg : )

onsdag 1. desember 2010

Apropos julekalender...

...så må jeg vise dere hva jeg mener med en litt mer barnevennlig type:




Denne fantastiske hyttekalenderen har en svært god venninne laget til sønnen sin (og eventuelle kommende barn). Den er en tro kopi av familiehytta deres - forøvrig verdens fineste! - som heter Fjellro og ligger på Hornsjø i Øyer nord for Lillehammer. Skulle ønske jeg kunne skryte av å ha laget den selv, men nei... Tenk å vokse opp med en hjemmelafta julekalender med gaver i alle kriker og kroker og tilogmed i pipa da, dere!!! Kjenner jeg er litt misunnelig på lillegutten ; )
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...