fredag 16. mai 2014

Ja, jeg elsker!


At noen altså leverer fra seg disse fantastiske Erik Kold-boksene til loppemarked så jeg kan gjøre små funn titt og ofte. Og så er jeg veldig glad for at jeg gjenoppdaget dem tidlig nok til nå å ha en anselig samling. Hvor alle faktisk er i bruk til et eller annet. De er så utrolig praktiske. Til knapper, skråbånd, mel, gryn, sukker eller bare smårask som man ikke har noe annet sted til. Denne her har jeg hatt stående uten å vaske den en stund, siden jeg trodde den var i litt dårlig stand. Men så kom jeg til å huske på den da jeg laget hjemmelaget granola for første gang denne uka - og oppdaget til min store glede at boksen var i upåklagelig stand (med klistremerker intakt, tilogmed) og rett og slett er helt idéell til oppbevaring av granola. En porsjon fyller den perfekt opp! Og lokket gjør boksen luft-tett, noe som er viktig for at granolaen skal holde seg bra. Måtte forte meg å ta bilde av full boks, den blir fort spist opp, kan man si, for dette er så godt. Fant oppskriften hos Trines Matblogg. Man kan vel i prinsippet ha oppi det man vil av korn og frø, men det er i alle fall greit å ha et utgangspunkt.


Har gått til innkjøp av såkalt supermat for første gang, da. Både gojibær og chia-frø. Ikke fordi jeg er så fryktelig opptatt av sånt, mest fordi jeg ble veldig nysgjerrig på disse chia-frøene etter å ha lest "Født til å løpe" om tarahumaraene i Mexico som løper og løper og løper fra de blir født til de dør og stort sett lever av mais og chia-frø. Kan virkelig anbefale alle som ikke har prøvd å lage sin egen granola, det var superenkelt og supergodt (eneste faren er at det er så godt at man fort ender opp med å spise litt for mye). For meg har matpakke fått en ny betydning med dette. Etter å ha jobbet turnus i 15 år, er jeg veldig takknemlig hver gang jeg oppdager en ny rett/ ny type mat som er hurtig å tilberede, lett å ta med seg og metter nok på lange kveldsvakter. Og dette oppfyller alle kriterier, bare å ta med en boks med granola ispedd litt friske bær og tilsette yoghurt eller melk eller hva man vil når det er tid for mat!

tirsdag 13. mai 2014

Det er jo så kjedelig å bare få penger!



Men når man blir tenåring (13, altså) og får sitt første bankkort, og bare ønsker seg penger til bursdagen, så må man jo få det. Men det går an å gjøre det litt morsommere. For eksempel ved å sy et lite kortetui til å putte pengene oppi. Jeg fant et bilde av et gullkort på nett, printet det på strykepapir i passe størrelse (større enn vanlig kortstørrelse) og sydde et lite etui med lomme til pengene. To små papp-plater inne i etuiet gjør det solid. Jeg gjorde dette mest for min egen del, fordi det strider mot min natur å bare putte noen hundrelapper oppi en konvolutt og gi bort - men jeg tror faktisk niesen min også syntes det var morsomt. Og hvis hun vil kan hun jo bruke det til ett-eller-annet.



fredag 9. mai 2014

Nå skal det spelles! På hest!!


Vi har et vennepar som er ordentlige brettspillfantaster, og favoritten er noe så sært som 80-tallsspillet Trav - et hyllestspill til Norges beste travkusk gjennom tidene, Ulf Thoresen. Det er en sjelden sak, de har klart å få tak i to versjoner, men jeg har nå kikket etter det på alle loppemarkeder i flere år og ikke sett snurten av det.

Noen av dere husker kanskje dette TP-bordet som jeg lagde for maaange år siden. Da dette venneparet flyttet for noen år siden, sa venninna mi at hun ønsket seg et Trav-bord tilsvarende det i innflyttingsgave. Da må hun selvsagt få det. Det har stått på gjøremåls-lista mi leeeenge, jeg kom så langt at jeg fikk kjøpt et egnet bord (hundrelapp på loppis) og grunnet det med grønt og tilogmed malt den oransje banen før jeg innså at nei, dette fikk jeg ikke til - for vanskelig malejobb rett og slett. Så ble det stående en lang stund for å vente på at underbevisstheten min skulle løse problemstillingen. Og det klarte den!

På jobben har vi et helt genialt kontor som heter plotter. Der kan man få trykket bilder på lerret, folie, metall, pleksiglass, selvklebende papir...i nesten ubegrenset størrelse. Og de tar private oppdrag når de har tid innimellom jobboppdragene. Dermed tok jeg med meg spillebrettet dit. Flinke fyren som jobber der skannet det inn i tre deler, satte det sammen, retursjerte litt, la på ekstra grønt rundt og trykket det ut på lerret i perfekt størrelse. Så var det bare for meg å stifte det fast på bordet. Det ble så utrolig kult og jeg klarer nesten ikke vente på at vi skal overlevere det i morgen, vet at venninna mi virkelig kommer til å bli overveldende glad for dette.


Bordet har klaffer til å dra ut på hver side - så har vi noe å sette pottis, sjokkis og prosecco på når vi innvier det i morgen kveld.

Dette kan selvsagt gjøres med det meste av brettspill, du får helt sikkert gjort det hos Allkopi, men det er nok litt dyrere enn der jeg fikk gjort det. Bare å stjele idéen så mye dere vil!

Og forresten: Om noen derute noengang skulle slumpe til å ha muligheten til å få kjøpt et slikt Trav-spill så værsånill å kjøpe og selg det videre til meg!

lørdag 3. mai 2014

Et eneste loppis


Var det vi rakk denne sesongen, virker det som... For alle valgte jo samme helg i år og den helgen rakk vi bare ett. Litt irriterende egentlig, men sånn er nå det. Jeg kommer ikke ut med flere bæreposer lenger, men noe smått og godt finner man alltid. Tre søte retro espressokopper. Bitteliten smørsmelter i emalje med Made in Yugoslavia på undersiden. Og stoffet de står på.


Samboeren har i noen år nå etterlyst sånn god, gammel julestjerne som foreldrene hans har til å sette i toppen av treet. I år får han det, og det attpåtil i familiens favorittfarge oransje (!). Vi lever fint med at et par av spissene er bittelittegrann knekt. 


Denne ble en favoritt for begge ungene. Kjøpte den først og fremst til minstemann siden hun er i åpne-lukke-låser-alderen for tida. Men storebror var like ivrig og faktisk lekte de tilogmed litt sammen med denne. Smart og fin sak, har aldri sett noe liknende. Bak dørene er det bilder av ulike dyr i det antall som står på døra. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...