søndag 24. mars 2013

...men kor ska vi reis??


Ja, det er spørsmålet. Når familien Grønn skal ut på tur. Da er det ikke bare å sette seg på et fly til et av Middelhavslandene som mange skandinaver gjør. Nei, først må vi sjekke kartet - for vi vil jo helst dra til et land som gir oss nye opplevelser og et nytt flagg - et land vi ikke har vært i før!

Idéen fikk jeg og ei av mine beste venninner den siste kvelden på Cuba for snart ti år siden. Vi spiste et upåklagelig måltid på restauranten La Guarida (der hvor filmen Jordbær&Sjokolade ble filmet) da vi kom i snakk med en brite ved bordet ved siden av. Han viste seg å være juniorkeepertreneren til Chelsea - en kongejobb, rett og slett. Jobbet sommerhalvåret, reiste vinterhalvåret verden rundt til stadig nye land. På ti år hadde han rukket over ikke mindre enn hundre land! Da vi traff ham på Cuba i desember kom han nærmest rett fra Ukraina og etter nyttår trodde han at Filippinene kom til å stå øverst på lista. Inspirert av denne vagabonden begynte jeg og venninna mi å telle land selv, vi har reist en del og kom vel til ca 30 hver på det tidspunktet. Så begynte vi å diskutere hvordan man kunne registrert dette på en måte som var noe annet enn knappenåler på et kart. Jeg kom på at jeg har sett et fantastisk kunstverk til inspirasjon for nettopp det: Et gedigent tekstilverdenskart hvor flaggene til alle landene var vevd innenfor landets grenser. DET ville vi lage, riktignok med maling og ikke vev...det eneste vi da måtte skaffe var et hvitt kart med kun streker for alle verdens land. Noe som faktisk ikke er så enkelt. Men heldigvis fikk vi hjelp av flinke folk på jobb som klarte å finne en brukbar fil. Først trykket vi den på papp-plate, men den ble fort slitt. Så nå har vi fått trykket det på lerret på blindramme så det kan vare i mange generasjoner (og nå er jeg endelig ferdig med å male om igjen de 45 flaggene!).


Favorittkontinentet mitt er Sør-Amerika, har vært der fire ganger og skal garantert tilbake når ungene blir litt større. Argentina er verdens kuleste land om noen skulle lure. Europa er forholdsvis bra dekket, men mangler fortsatt noen enkle destinasjoner. Fineste flagget til nå må være Tibet (jeg anerkjenner ikke Kinas okkupasjon så det teller som eget land). Ellers ser det ut til at våre barnebarn og oldebarn kommer til å måtte reise mye på ferie til afrikanske stater - for dette kartet skal selvsagt gå i arv!


Jeg har fortsatt bildefilen vi har trykket kartet fra så om noen nå fikk lyst til å kopiere idéen (det er veldig dekorativt på veggen i tillegg til å være morsomt!) er det bare å sende meg en mail på gurogronn@gmail.com så deler jeg gledelig på den : )

Med dette passer det bra å ønske alle trofaste lesere riktig god påske! Jeg setter utrolig stor pris på hver og en som stikker innom her - og særlig dere som fortsatt gidder å kommentere hos meg nå som jeg er så fryktelig dårlig til det selv.

Så håper jeg dere er klare alle sammen når Viggo Valle drar i gang verdens beste radioprogran Påskelabyrinten i morgen - jeg har vært ihuga lytter siden han startet, tror programmet må ta litt av ansvaret for at jeg er så kraftig bitt av reisebasillen...

7 kommentarer:

 1. Elsker Viggo Valle!
  Har hørt på han så lenge jeg kan huske tilbake.

  Digger kartet. Vi har lenge hatt plan om en litt enklere versjon, og nå ble jeg inspirert til å få ut fingern ;)

  Fin påsk!
  Klæm Siw

  SvarSlett
 2. For ein kul idé med flaggkart! :) Og så mange land du har vore i. Dette fekk eg òg lyst til å lage :) No har eg rett nok ikkje vore i fullt så mange land (trur eg), men eit fint og spreidd kart hadde eg fått likevel :)
  Men eg ser du manglar Australia! Dit MÅ du jo berre. Og New Zealand, og ikkje minst Fiji. Aaah, Fiji! :)
  Og Grønland hadde teke seg godt ut på kartet ditt :)
  De får nok ein skikkeleg god tur uansett kvar de reiser. Har du forresten vore i Sør Amerika med små ungar? Korleis er det? Eg og mannen har svært lyst til Sør- og Mellom-Amerika, men er uvisse på korleis det vil vere med såpass små som reisefølgje..
  Riktig god påske! :)
  Klem, KristiN

  SvarSlett
 3. For en utrolig bra ide!! Ellers vil jeg reklamere for boligbytte som en mulighet til å få reist litt selv med små barn. Det er helt fantastisk! Bare det å komme til et hus som har alt for barn allerede (seng, stol osv.) Vi føler som om hele verden ligger åpen for oss. I år blir det Belgia, som jo er et land jeg aldri ville tenkt på sånn helt ut fra ingenting. Men så fikk vi et tilbud, da. Og nå blir det blåskjell og kanal-liv i sommer:)

  SvarSlett
 4. Canada har et veldig stilig flagg :-) ønsker dere god tur - og en annen ide kunne vel vært Norgeskart med byvåpen........hilsen venninna til Jone

  SvarSlett
 5. Kjempeidé! Tror kanskje ikke jeg hadde helt fått til å male slik som du, men det er jo en utrolig flott idé - og ikke minst har du gjort en god jobb! Jeg er veldig interessert i en kopi av originalkartet, så jeg sender deg en epost. Gla' påsk!

  SvarSlett
 6. Prøv http://www.boligbytte.com gratis som gjestemedlem. Verdens største online boligbytte nettverk med over 47.000 boligprofiler i 156 land. Vi har 16 nettsteder i 16 forskjellige språk!

  SvarSlett
 7. Prøv http://www.boligbytte.com gratis som gjestemedlem. Verdens største online boligbytte nettverk med over 47.000 boligprofiler i 156 land. Vi har 16 nettsteder i 16 forskjellige språk!

  SvarSlett

Supert om du legger igjen en liten kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...