torsdag 26. mai 2011

Har du et favorittspill?


Da har jeg et tips til deg: Lag et eget bord til spillet! Selv fikk jeg idéen på en pub i Edinburgh - der hadde de malt sjakk, ludo, stigespill og flere til på bordene. Så var det bare å gå til baren og låne brikkene for en underholdende kveld. Siden dette var i studietida mi på slutten av 90-tallet var det TP som var det store. Så da ble det det. Jeg måtte selvsagt forenkle symbolene en god del:


Selve bordet er arvegods grunnet med "TP-fargen" - en nydelig, mørk turkistone - men denne typen bord flommer det over av på loppemarkedene i disse dager, så du skaffer enkelt ditt eget. Veldig praktisk med ei hylle under til selve spillboksen om du finner det.


Nå er bordet godt over ti år gammelt og andre spill har tatt over for TP. Men det er da fortsatt ganske dekorativt og har fått plass i kjellerstua som med tid og stunder skal forvandles til "Verdensrommet".

9 kommentarer:

 1. Tøft! Og TP er da fortsatt gøy, det:-)

  SvarSlett
 2. Haha, for en kul idé! Synd at favorittspillet mitt er Carcassonne, der bygger man jo spillet etterhvert som man spiller så det er vanskelig å herme etter deg til akkurat det spillet. Men kanskje et ludobord til barna? :-)

  SvarSlett
 3. Men da må jeg vel prøve Store Norske da:-)

  SvarSlett
 4. så kult!!
  jeg liker best tetris ;) hehe..blir et kult bord!

  SvarSlett
 5. Så smart, stiligt og definitivt dekorativt, sjøl når en ikkje spille :o)

  Eg har forresten bestemt meg for å kjøpa ein trengerikkepose av deg, men nå komme eg sjølsagt ikkje inn på butikken din.

  Eg har tenkt forbausande møkje på dei flotte nettene dine, så då e det på tide at eg rett og slett skaffe meg ett ;o)

  Satse på at data og blogger og heile skiten snart e ferdig med å tulle med oss...

  SvarSlett
 6. Vi spiller mye brettspill og det nyeste for oss er Sequence, men fortsatt er det TP som er favoritten:)
  En god ide dette da:)

  Klem Trine:)

  SvarSlett
 7. Jeg tror jeg må ha et større bord, for som regel trenger vi litt ekstra plass rundt spillebrettet. Her har vi periodiske favorittspill. Akkurat nå har barna blitt så store (7,5 og 10,5 år) at de har lagt sin elsk på "Ticket to ride". Ellers har Sequence og Rummy vært slagere. I tillegg til diverse kortspill (Kort-lang, Bank i bordet o.l) og barnespill (JuniorScrabble, Gjett hvem o.l)... Så vi burde kanskje hatt mange sånne bord??? Vel, bra vi har stort spisebord!

  Planen nå er å sy stoffposer til et par av spilla sånn at vi litt lettere kan ta dem med på ferier og båtturer i sommer :-)

  (... og når jeg nå sitter her med spilltanker, kom jeg på hva familiens snart 60-åring skal få til bursdagen sin: et Scrabblebord hun og nabokona kan bruke til sin ukentlige spillekveld!!! Takk for idéen!)

  SvarSlett
 8. Så spennande! :o)
  Då vente eg litt vettu ;o)

  Ha ei strålande helg snuppa!

  SvarSlett
 9. Så utruleg kult! :) Alt du kjem på, altso :) Kjempeflotte symbol, du er litt av ein kunstnar :)
  Tusen, tusen takk for den fantastiske "trengerikkeposen" som kom i posten like etter bryllaupet - den er berre SÅ utruleg flott, og midt i blinken for meg! :) Den skal få vere med oss på bryllaupsreise til Rhodos (i første omgong), og eg kjem nok til å bruke den kvar dag :)
  Eg tek (sjølvsagt) med meg heklet, og skal sjå om eg ikkje får begynt på ein ny maur iløpet av ferien :) :)
  Stor, takksam klem :)

  SvarSlett

Supert om du legger igjen en liten kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...