fredag 14. september 2012

Mariuskjolen - nå også i bok!


Jeg fikk en hyggelig epost her på vårparten - om jeg kanskje ville bidra med et bilde av kjolen min i en ny Mariusbok. Selvsagt ville jeg det - og nå er boka på plass i hyllene.


Boka er både historien om Mariusmønsteret og Unn Søiland Dale, en bok full av oppskrifter og krydret med folkets Mariusvarianter - hvor altså kjolen min er en av dem:


Ideelt sett burde det jo stått at man kan kjøpe mønsteret av meg...men jeg skjønner jo at det ikke er helt politisk korrekt. Men altså, grunnmønsteret til kjolen kan kjøpes av meg, send meg i så fall en mail på gurogronn@gmail.com

Jeg hadde egentlig ikke de store forventningene til boka da jeg ble med (hvorfor ikke, egentlig??), men må si at det har blitt en utrolig fin bok! Juritzen forlag har allerede trykket tre opplag på grunn av stor forhåndsbestilling, og nå suser den inn på topp på liste etter liste hos alle landets bokhandler. Tipper dette blir årets "Hel ved" og at jeg (hihi) kommer til å ligge under tusenvis av norske juletrær 24. desember!

Er du en strikker er boka obligatorisk - veldig inspirerende, faktisk så inspirerende at jeg tror jeg skal strikke meg en genser selv. Den hvite med vrangbord opp til midjen på forsida av boka er veldig fin - men jeg kommer til å strikke den i skikkelige 70-tallsfarger i arvegarnet etter svigermor. Det er jo tross alt høst, og da må man ha et strikketøy.

mandag 3. september 2012

Jeg føler meg som en dronning


Når jeg står på toppen av den nymalte trappeoppgangen vår. Etter at flinke mannen i huset har malt alle vegger og tak hvite som snøen og trappa grønn som skogen, har den blitt akkurat så fin som jeg har sett for meg siden vi flyttet inn. Endelig kom den eneste (litt) dyre lampa vi har kjøpt til sin rett og der den henger laaangt ned fra taket (tipper den veggen er 5 m høy så det er litt av en bragd å ha malt alt dette!)
Med tida skal masse fine bilder opp på disse veggene - kunstgalleri i trappa, rett og slett!

søndag 2. september 2012

(mj)AU da!


Vi vet det jo egentlig godt alle sammen, men i går fikk jeg virkelig bekreftet det: Ti minutter etter åpning er for seint om man vil ha tak i de gjeveste loppene. Særlig om man er høygravid bør man møte opp i god tid og stille seg i første rekke så man i det hele tatt klarer å komme seg fram til stoffbordet. Det klarte ikke jeg i går og dermed måtte jeg bare stå og se på to andre heldige som gikk avgårde med hver sin pose full av de fineste kreppsengetøy og retrostoffer. Argh. Søndag er aldri like bra, men i dag var jeg i alle fall ute i god tid. Etter å ha gått tomhendt hjem i går, ble det i alle fall en liten pose i dag. Søtt kreppsengetøy til mini i magen. Og en 150 % syntetisk kjole til samme frøkna (man får heller isolere med bomullsundertøy...)


Ubrukt hvit voksduk med blå blomster, dusjforhengaktig syntetisk stoff med striper og fint grønt bomullsstoff med blader. Er det noen som vet om det er gammelt eller nytt?


Godbiten i dag dukket opp da jeg var i ferd med å betale. Trodde først det var et kjøkkenhåndkle, og ble selvsagt overlykkelig da jeg så at det var en liten voksduk i fin, tynn tekstilkvalitet. Den skal bli søte trengerikkeposer!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...