onsdag 16. mars 2011

Mine første strikkerier

Som en liten illustrasjon på at et sted må man begynne....
Genseren i neonfarget pusegarn tror jeg dessverre (heldigvis!) har gått tapt for ettertiden, men nissen sitter på sofaryggen hjemme hos mamma og pappa hver jul fortsatt.


Tusen hjertelig takk!

For overveldende respons på Mariuskjolen. Nå er jeg enda mer stolt av den, kjenner jeg. For dere som etterlyser mønsteret må jeg dessverre si at det ikke eksisterer noe annet sted enn oppi hodet mitt. Jeg har bare et maskeantall jeg går utifra, og så tilpasser jeg etter målene på den som skal ha kjolen. Så jeg tror rett og slett ikke jeg klarer å skrive ned et forståelig mønster. Dessuten har jeg en liten drøm om å få satt den i produksjon. Jeg har en strikkemaskin i kjelleren som jeg har ambisjoner om å lære meg å bruke snart, da kan jeg kanskje begynne å ta mange bestillinger... Når det gjelder pris så har jeg foreløpig tatt litt kompispris av de to kollegene mine. Det er snakk om tusenlapper men ikke veldig mange. Jeg har ikke lyst til å si noe mer konkret enn det, for om jeg skulle finne på å legge ut en for salg på Epla, må jeg nok høyere opp i pris. Det er en stor jobb å håndstrikke en slik kjole - skulle jeg tatt det jobben koster hadde det vel blitt nesten en månedslønn for de fleste. Det går jo ikke, så jeg må prøve å finne en realistisk pris et sted imellom. Kanskje dere kan hjelpe, hva ville dere vært villige til å betale? Og hva synes dere, bør jeg satse på å strikke mange på maskin eller la den være en superekslusiv håndstrikket greie (jeg er egentlig ekstremt konservativ på strikking og mener håndstrikket er det eneste som gjelder, men tenker at akkurat en kjole kan bli fin maskinstrikket og)?

Ja - om det er noen som veldig-veldig-veldig gjerne vil legge inn en bestilling, så kan jeg ta imot det, men da blir det til høsten igjen (vi blir sikkert enige om pris).

3 kommentarer:

 1. Så gøy med den dagbok-saken. :D

  SvarSlett
 2. Hoho, hærlig dagbokinntegning :o)

  Så kjekt med responsen på kjolen da!
  Trur eg hadde gått for strikkemaskin eg. Det e jo fortsatt håndarbeid, og ska du håndstrikke så blir det jo uansett ikkje i nærheten av betaling for arbeidet liksom.
  Lykke te, uansett ka du bestemme deg for :o)

  SvarSlett
 3. Du har god grunn til å være stolt av den kjolen for den var rålekker ;-)
  Hvis du skal produsere flere slike kjoler så ville det kanskje gått fortere på strikkemaskin,men jeg er ingen ekspert. Du kunne jo evt funnet noen som kunne hjulpet deg med å lage et mønster så kunne du ha solgt mønsteret.
  Du får ta det valget som passer deg best. Lykke til uansett hva du måtte velge.
  God hælj til deg og dine.
  Hilsen Caza

  SvarSlett

Supert om du legger igjen en liten kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...