mandag 29. august 2011

Hipp hurra!


God som Grønn har fått plass på Eplas julebasar! Nå ble jeg veldig, veldig glad. Jeg gleder meg stort, ikke minst til å treffe alle andre flinke Epla-selgere. Datoen er lørdag 26. november og stedet er ekstra morsomt og julestemningskapende: Heggedal Hovedgård i Asker - cirka tredve svinger hjemmefra! Håper vi sees : D

(Illustrasjonsfoto av -Trengerikkeposen som sist ble lagt ut i butikken, du kommer til den ved å klikke på bildet)

lørdag 13. august 2011

Veske til meg selv


Det har blitt så mye sying til andre i det siste (veldig morsomt) at prosjekter tenkt til meg selv må finne sin plass helt nederst på gjøremålslista. Men nå var det helt nødvendig med ny veske, og siden jeg tydeligvis har blitt så gjerrig at det er totalt uaktuelt å betale en tusing for en av de ultrakule på PapirGalleriet på Norway Design, var det å sette seg til ved symaskinen på forsommeren. Voksduk, altså, det kan brukes til det meste! Denne er en av de desidert fineste jeg har funnet. Jeg tok det litt på hælen med mønsteret, målte og klippet på direkten, om man kan si det på den måten.


Kraftig glidelås, faktisk med refleks på sidene - det spørs vel om den kommer helt til sin rett. Lukking med magnetlåser, praktiske og enkle å feste.  


Liten lomme til viktige papirer inne i veska. 


Også fikk jeg virkelig igjen for Askeladd-genet mitt som forbyr meg å kaste alt som ser ut til å kunne komme til  nytte. Jeg husker ikke hvor jeg fikk disse sorte pappvinklene fra, men jeg klarte selvfølgelig ikke å kaste dem. Og det er jeg glad for nå, jeg bare klippet av de to som stikker opp på hver side så hadde jeg perfekt oppstiving til bunnen av veska (dere skimter det på bildet over).


Gjenbruk også av stroppefestene fra min forrige veske som var i så dårlig forfatning at jeg rett og slett klippet den istykker. 


Og baksiden av lokket ser sånn ut:


Veska er allerede brukt i en måneds tid og fungerer utmerket, akkurat passe størrelse, lett og fin. Jeg er strålende fornøyd! Ikke kostet den mange kronene heller, det er lønnsomt å kunne sy...

Nå logger jeg av i et par uker som skal tilbringes i mitt sommerparadis nummer 2 - Rolvsøy i Finnmark nordvest for Hammerfest. Der er det meldt supervær den første uka, så jeg tror jeg kan love en eksotisk billedserie av naturen og tidenes oppussingsprosjekt når jeg kommer sterkt tilbake i slutten av august. 

Ha en fin seinsommer så lenge alle bloggevenner!

fredag 12. august 2011

Ønske oppfylt! (og vel så det...)


Jeg hadde kun ett ønske (materielt sett) for bursdagen min i år (feiret i slutten av juli), og det var den nydelige nye emaljegrønnsakskjelen fra Høyang. Jeg gjorde det såpass klart for samboeren at det var den jeg ønsket meg at han nok ikke torde noe annet enn å oppfylle det... Den er bare så utrolig fin, og jeg skal klare å ikke vaske den i oppvaksmaskinen siden den er øremerket koking av poterer og grønnsaker. Vi trengte virkelig en kjele i denne størrelsen - nyttig og fornuftig også, altså. Attpåtil hadde samboeren puttet Lillebjørn Nilsen samlede oppi, så da er underholdningen sikret. Må bare få orden på anlegget, for jeg er en av dem som ikke er ferdig med CD'ene.

Men jeg fikk jo flere gaver. Og her kommer en bilderekke som viser hvor gode og flinke venner jeg har som alltid finner gaver som er helt midt i blinken! (mulig jeg er en av de enkle å finne noe til, altså, med alle dillene mine...)


Nydelig fuglebok med beskrivelse og lyd av 150 norske arter. Topp for en med fugl på hjernen. Lillegutt skal kunne alle innen han er fem ; )


Morsom bagasjelapp fra Images d'Orient fraktet av venninne helt fra Libanon.


Snapshotrammer a la Polaroid som fikk fart i inspirasjonen til å komme i gang med maling av den digre trappeoppgangen vår. Det trengtes så innmari og nå er første del fin og hvit og nymalt, men det er en god stund til jeg kan vise den frem fiks ferdig, ja...


Termopresskannekopp fra Bodum (grønn, selvfølgelig) og Fair-trade kaffe som skal nytes i Sniker'n (el-bilen) på vei til jobb hver dag.


Og voksduk fra min kjære, snille svigerinne som heier på den lille butikken min. Vi har egentlig sluttet å gi gaver til hverandre, men jeg er jo veldig glad for at hun satte regelen til side og lot nevøen og niesa gi bort disse til tante da vi feiret bursdagen sammen. Den øverste har allerede blitt en -Trengerikkepose til lillegutt. Jeg har døpt dragen Barnehagedragen siden posen skal brukes til ekstratøyet i barnehagen (vet en del som har kjøpt av meg også bruker sine til det). En lik denne dukker nok opp i butikken i løpet av høsten. Og den rosa blir selvsagt til små frøkner som bare vil ha den fargen. 


Når jeg i tillegg har feiret med sushimiddag med kjæresten, teaterballett og indisk sammen med fire av mine beste venninner, og hele familien på selve dagen som var en av de fineste i hele sommer, så kan jeg ikke annet enn å være like fornøyd som lille Barnehagedragen.



torsdag 11. august 2011

Barselgaver


Det har blitt født en del barn i omkretsen dette året - de får alltid altfor sein barselgave av meg siden jeg selvfølgelig må lage noe selv... Nå har jeg for første gang prøvd meg på å sy skjorter etter mønster fra 70-tallsklassikeren "Barneklær du kan sy selv".  Jeg fant bunkevis med dette morsomme bildynetrekket på et loppemarked for en tid tilbake, så de får like alle de små. Må innrømme at jeg synes det var vanskelig å holde den sømkvaliteten jeg liker å gi fra meg, særlig halsåpningen måtte prøvesys et par ganger før jeg ble fornøyd. Hvordan de fungerer i bruk? "Vete katten" som våre svenske venner ville sagt det, men jeg tror de er fine til de aller varmeste sommerdagene som det forhåpentligvis blir flere av når disse passer neste sommer!

(beklager litt dårlig avbildning, det ble gjort i hui og hast før skjortene ble sendt avgårde vestover...)

onsdag 10. august 2011

Maurinvasjon!


Eller, invasjon kan man vel ikke kalle det når det bare er snakk om en. Ikke hvilkensomhelst en riktignok, men en av Hekkan Hekkel sine uimotståelige maursjarmører. Vi gjorde en byttehandel og etter ferie lå denne fine pakka i posten:


Om Mister Maur er like sjarmerende i profil?


Joda, helt klart! Han har forøvrig funnet seg godt til rette i hagen vår. 

søndag 7. august 2011

Retro i fjellheimen


Jeg skulle gjerne vist dere mer av hytta, men jeg fikk rett og slett ikke somlet meg til å ta flere bilder da vi var der. Så det får bli neste år. Inntil videre får dere isteden en stor godbit fra helgens lille fjelltur - dametoalettet på Kalhovd Turisthytte på Hardangervidda har helt klart ikke vært pusset opp siden det tiåret dere vet! Toalettmappa mi fant seg fort til rette der, som dere ser:


Jeg var inne på tanken om å spørre om de ikke tilfeldigvis hadde noen ruller til overs fra dengang, men følte det ble litt vel urealistisk og nerdete...

To dager i frisk fjelluft gjorde også godt for kropp og sjel, og det å gå fem-seks timer pr dag blir bare en lek når de blideste gulkremler smiler mot deg langs hele stien!

Gulkremle Brulée (som samboeren døpte dem)! Fanget i et avslørende øyeblikk et sted litt over halvveis mellom Mårbu og Kalhovd på Hardangervidda.

mandag 1. august 2011

Min barndoms sommerparadis


...er fortsatt et paradis for barn om sommeren. Og fortsatt sånn det alltid har vært med utedo, hybelkomfyr og kaldt vann i rørene. Det gjorde utrolig godt for kropp og sjel å få fem drømmedager på favorittstranda akkurat nå.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...