tirsdag 27. desember 2011

Julegavetips


...litt i seineste laget, ja, men det går jo an å notere det bak øret til neste jul eller bursdag dersom du er av dem som bor sammen med en vinylfrik. Det gjør jeg, og årets gave er jeg sjeldent fornøyd med. En LP-ramme hvor man kan bytte ut cover etter humøret (du vipper enkelt og greit glasset utover). Jeg så et sånt på DesignTorget for en del år siden og tenkte at det må jeg kjøpe til samboeren en gang, men så forsvant det selvsagt et eller annet sted i hjernebarken. Inntil han rett før jul lagde utstilling med fire covere i et av stuevinduene. Da begynte jakten på Internettet, og jeg fant den hos platebutikken Big Dipper i Oslo. Kan også bestilles over nett. Jeg og ei av bestevenninnene spleiset på en trepakning, hun ga til to vinylfrelste svogere og alle tre mottakere ble strålende fornøyd.

Måtte jo putte i et eksempel før jeg pakket inn, og da jeg gikk rett på dette på snoketur i platehylla oppe, ble det et lett valg. Coveret er laget av Peter Haars, en av de store i norsk grafisk historie. Han står blant annet bak mange av Pax-bøkene fra slutten av 60-tallet. Meget gjenkjennelig og helt i min bane. Samboeren tar alltid med plater med cover av Haars fra loppemarked så dette er vi skjønt enige om. Nå får det en velfortjent plass på veggen i alle fall gjennom jula og så blir det noe nytt og dekorativt etter nyttår. Det er uendelige mengder å ta av i denne sjangeren, mange av coverne er virkelig stor kunst.

Flodhesten falt forresten helt klart i smak, det var min nevø på snart seks som fikk den, det rapporteres at flode er med i senga hver kveld, og det var også den julegaven han hadde med til bestemor og bestefar både første og andre juledag. Og det i konkurranse med alskens moderne greier...det er gøy for tante!

Forøvrig tror jeg ikke vi trenger å bruke krefter på å prøve å få sønnen til å tro på nissen. Toåringen har avslørt ham allerede. Han var overhodet ikke redd og da nissen hadde gått snudde han seg og spurte som den mest naturlige ting:

- Var det bestefar?

2 kommentarer:

 1. Helt enig!
  Nydelig kunst dette :)

  Oi, det var tidlig..hehe..
  Ja, bestefar kan være så meget han ;)
  Klæm

  SvarSlett
 2. Veldig kul ide! Takker for tipset!

  SvarSlett

Supert om du legger igjen en liten kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...