mandag 31. januar 2011

RETROmsø


Her er den aller største godbiten som ble med hjem fra Tromsø for en uke siden: Fantastisk 70-talls barnetapet! Funnet på rare og morsomme Tromsø Farvehandel AS - grunnlagt i 1906 og av den typen butikk som ikke fjerner varer fra butikken selv om de var på moten adskillige tiår tilbake...altså en liten gullgruve for oss retrontusiaster. De hadde en hel reol med gammel tapet, for det meste fra 70/80-tallet. Ikke alt var verdt å frakte med seg på flyet hjem, men i tillegg til den enslige med kaninene tok jeg med disse fire:


Det var sikkert 20 ruller av hver av dem, men jeg hadde ikke ork til å bære rundt på flere. Synd for meg og synd for dem, da jeg kom til kassa og skulle betale fikk jeg følgende frase:

- Å, TAKKska' du ha! Vi blir kjempeglade hver gang noen kjøper et par ruller av de der, vi vil bare bli kvitt dem.

Siden haretapeten var åpnet fikk jeg alt for 220,- Jeg prøvde å forklare at i enkelte kretser kunne han tatt minst det pr. rull. Han kvitterte med:

- Vi har gulvbelegg og!


Jeg klarte jo ikke å la vær! Så da drasset jeg en meterlang rull (ganske tung og uhåndterlig) rundt fra kinosal til kinosal hele lørdagen. Hva gjør man ikke?!? Løp og kjøp om du befinner deg i omegnen. De hadde god, gammeldags rødrutete skuffbeskyttelse som den jeg brukte på settekassa mi der og - blant mye annet morsomt.


Fretex skuffet - dyrt og ikke spesielt spennende, men på butiken Gjenbruk rett borti gata fra den fine kaféen De 4 Roser fant jeg dette herlig politisk ukorrekte dynetrekket til barn - fra den tiden da det fortsatt var helt greit å synge Egners Hottentottvise : ) Det minner meg om historien om den vesle negergutten som fanget krokodillen i en av Mitt Skattkammerbøkene, noen som husker den? Tok også med noen ubrukte kjøkkengardiner som jeg tror kan bli fine kjoler og en linduk derfra - 40 kroner for alt er jo rene loppemarkedprisen.


Det eneste nye jeg kjøpte var denne hoppesoppen:


Fluesopp + tilbud = Jeg er solgt!


Denne kjøpte jeg ikke - den hang i en av de fine og dyre lampebutikkene i Tromsø. Men syntes idéen var så morsom at den må vises fram: Brodér din egen lampe! Fikk du lyst på en heter den Stitch og kommer i fin boks:


I skrivende stund har jeg 111 følgere, det er et staselig tall og langt over all forventning. Etter å ha vært nærmest fraværende i et par uker nå gleder jeg meg til å oppdatere meg på gode idéer fra dere kreative sjeler der ute!

14 kommentarer:

 1. Skjønner at kofferten(e?) var tunge på hjemmturen ja!
  Elsker den småblomstrete brune tapeten og så fint et belegg da:)
  OG jadda, jeg husker de Egner-visene godt...forøvrig litt politisk ukorrektheter i Pippi også når jeg tenker etter...desverre.MEN herremin det var den tiden - er jo bare å hoppe over de stofene nå ;)
  Så gøy at du har fått så mange følgere - og jeg skjønner det godt. Det er noe eget og spesielt med bloggen din, den skiller seg meget positivt ut og du skriver herlig bra Guro:)
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 2. Det var underbara mönster på tapeter...och den kaffekoppen du visar i inlägget innan blir jag så sugen på, godiset lika så:)

  SvarSlett
 3. Såg ut som en herlig tur. Alltid kjekt med litt retro-påfyll. Du skal IKKE stresse med noen ting som helst. Jeg betalte vel maks 30 for porto, så det ble ikke rare utgiften. ;)

  SvarSlett
 4. Ska sei du har fått kuppa ja!
  Djiiiisess!!!

  Så kjekt å sjå for oss og definitivt kjekt for deg ;o)

  Likte spesielt godt den fysste tapeten ja :o)
  Velkommen tebake snupps!

  SvarSlett
 5. Skikkeleg fin den tapeten med kanin/hare på, altså! Kult golvbelegg også!
  Vart vel ein tung koffert på turen heim, hehe:)

  SvarSlett
 6. Å så mye fint. Digger tapetene! Tenk at slike butikker med rotete lager fortsatt finnes:-) Skulle ønske jeg var i nærheten av Tromsø..

  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 7. Stilige tapeter! Så artig å komme over sånne kupp:-)

  SvarSlett
 8. Wow, såå mycket läckert. Grattis till alla fynden.

  /Mia :)

  SvarSlett
 9. Hei!! Flotte tapeter! Og sånt dynetrekk hadde vi hjemme. Det skal jeg jammen se om jeg finner igjen når jeg skal dit i morgen!! Hottentotten Noah? Vi hadde ei negerdukke av han i barnehagen husker jeg,og sang og dansa :)
  Ha en fortsatt fin kveld! Klem.

  SvarSlett
 10. Huttemegtu så mye fint du har funnet. Sitter her og banner over at Tromsø er så langt unna...

  Klem fra meg, som digger bloggen din!

  SvarSlett
 11. Wow det må jeg si..Denne kanin tapeten skapte barndoms minner her,den hadde jeg og min søster på vårt rom.Husker min lillesøster lå i en mosegrønn sprinkelseng inntil en slik vegg:)

  Godbiter du har drasset rundt på å vel verdt når du kommer hjem tenker jeg:)

  Ha en flott og kreativ tirsdag!!

  Klem Linda:)

  SvarSlett
 12. Så utrolig kult! Mener å huske at jeg kjøpte tøyfarge på Tromsø Farvehandel under studietiden på 90-tallet. Herlig med slike skatter! Må si jeg er litt misunnelig på deg som er på TIFF. Jeg var fast inventar 15 år på rad. På tide å komme seg opp en tur igjen, kjenner jeg :-D

  SvarSlett
 13. Oi så utrolig morsommt, tenker du koser deg nå : )

  SvarSlett
 14. Åååh, jeg vil til Tromsø! (har faktisk aldri vørt lenger nord enn Trondheim.. :/)
  Høres ut som en super tur, både med tanke på kino, kos og retrokupp :)

  SvarSlett

Supert om du legger igjen en liten kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...