tirsdag 18. oktober 2011

Kanskje årets funn?


Var det noe jeg ALDRI hadde trodd jeg skulle kjøpe på loppemarked, så var det fjellstøvler. Men nå har jeg altså gjort det. Alle gode retrofunn til tross, jeg tror disse må være årets beste for meg - Crispi Besseggen for dame i burgunder fra slutten av 90-tallet. Med fare for å virke litt gamlis: bedre fjellstøvler finner du ikke! Jeg eide et par inntil et par år siden, de var med meg til tre kontinenter - fra havnivå til 5200 moh og ble bare bedre og bedre å gå i for hver gang jeg måtte vade meg gjennom alt fra krokodillesump i Bolivia til iskalde norske fjellelver. Dessverre varer selv ikke Crispi Besseggen evig, under en magisk fjelltur i Jotunheimen (vi gikk i bikini dagen lang!) sa de takk for seg da begge sålene løsnet fra læret. Det gjorde vondt i hjertet å kaste dem, de hadde gitt meg så mange unike minner.
Det er jo bare å kjøpe et par nye, tenker sikkert du. Det var det jeg og tenkte, til jeg satt i butikken med et nytt par på beina og kjente at dette ikke var samme støvler. Crispi har selvsagt prøvd å gjøre dem enda bedre, med det resultat at de i alle fall ikke passer mine føtter. Gnagsåralarmen gikk sporenstreks, de satt ikke riktig på hælen (fikk aldri gangsår med de første). Så da ble det brungrønne Asolo Hanwag isteden. Som jeg forsåvidt er fornøyd med, men som ikke kan konkurrere med burgunder Crispi Besseggen.

Nå skjønner dere hvorfor jeg gispet da de stod der på helgens loppemarked, nesten ikke brukt, i akkurat min størrelse. TJUE KRONER! Jeg hadde vært villig til å gi det hundredobbelte. Nå må jeg bare investere i såler for å ha verdens beste fjellstøvler i minst ti år til (skal begrense vadingen og ta godt vare på disse!!). Det føles faktisk som om de gode, gamle har flyttet hjem igjen og det er en ekstremt god følelse.

(Fant et par andre godsaker og, de skal dere få se i morgen)

5 kommentarer:

 1. Morsomt innlegg. Jeg har et par selv som for meg er verdens beste fjellsko. Jeg har bestilt meg et par Asolo som jeg er veldig spent på, men mine Bessegen kastes ikke før de er utgått (skikkelig).

  SvarSlett
 2. Så herlig da, Guro:)Selv liker jeg mine Viking Gore tex fjellsko som jeg har hatt i 10 år:)Spennende å se hva annet du har funnet:)

  klem Trine.)

  SvarSlett
 3. Har aldri hatt slike fjellsko jeg, men fantastisk deilig å slippe unna med 20 kr for dem da! Sånne praktiske ting er det alltid kjedelig å måtte bruke masse penger på synes jeg...:)

  SvarSlett
 4. Skjønner at du var skikkelig heldig da :)

  SvarSlett
 5. I know!!! Loppis = GULL!!!!!!!!!!!! <3

  SvarSlett

Supert om du legger igjen en liten kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...