fredag 16. mai 2014

Ja, jeg elsker!


At noen altså leverer fra seg disse fantastiske Erik Kold-boksene til loppemarked så jeg kan gjøre små funn titt og ofte. Og så er jeg veldig glad for at jeg gjenoppdaget dem tidlig nok til nå å ha en anselig samling. Hvor alle faktisk er i bruk til et eller annet. De er så utrolig praktiske. Til knapper, skråbånd, mel, gryn, sukker eller bare smårask som man ikke har noe annet sted til. Denne her har jeg hatt stående uten å vaske den en stund, siden jeg trodde den var i litt dårlig stand. Men så kom jeg til å huske på den da jeg laget hjemmelaget granola for første gang denne uka - og oppdaget til min store glede at boksen var i upåklagelig stand (med klistremerker intakt, tilogmed) og rett og slett er helt idéell til oppbevaring av granola. En porsjon fyller den perfekt opp! Og lokket gjør boksen luft-tett, noe som er viktig for at granolaen skal holde seg bra. Måtte forte meg å ta bilde av full boks, den blir fort spist opp, kan man si, for dette er så godt. Fant oppskriften hos Trines Matblogg. Man kan vel i prinsippet ha oppi det man vil av korn og frø, men det er i alle fall greit å ha et utgangspunkt.


Har gått til innkjøp av såkalt supermat for første gang, da. Både gojibær og chia-frø. Ikke fordi jeg er så fryktelig opptatt av sånt, mest fordi jeg ble veldig nysgjerrig på disse chia-frøene etter å ha lest "Født til å løpe" om tarahumaraene i Mexico som løper og løper og løper fra de blir født til de dør og stort sett lever av mais og chia-frø. Kan virkelig anbefale alle som ikke har prøvd å lage sin egen granola, det var superenkelt og supergodt (eneste faren er at det er så godt at man fort ender opp med å spise litt for mye). For meg har matpakke fått en ny betydning med dette. Etter å ha jobbet turnus i 15 år, er jeg veldig takknemlig hver gang jeg oppdager en ny rett/ ny type mat som er hurtig å tilberede, lett å ta med seg og metter nok på lange kveldsvakter. Og dette oppfyller alle kriterier, bare å ta med en boks med granola ispedd litt friske bær og tilsette yoghurt eller melk eller hva man vil når det er tid for mat!

1 kommentar:

  1. Elskar, elskar, elskar Erik Kold :) Han må verkeleg vere ettertrakta på desse kantar, for eg finn aldri desse boksane på loppemarknader eller i bruktbutikkar. Men eg lever no enno i håpet ... :)
    Granola, ja. Ok, det må prøvast :) Takk for inspirasjon - nok ein gong :)
    Klem, Kristin

    SvarSlett

Supert om du legger igjen en liten kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...