fredag 23. september 2011

Skattkammeret Finnmark - del 2


For retrostoffavhengige er Finnmark et virkelig Klondyke. Jeg må innrømme at jeg kastet lange blikk etter diverse gardiner og andre tekstiler i vinduene innover i fjorden da vi var der i august. Vurderte å gå og banke på et par dører, men droppet det da jeg fant ut at øya faktisk har en liten loppebutikk.  I kjelleren på det turkise og burgunderrøde huset selger snille Inger brukt av alle slag til en urimelig billig penge. Der fant jeg noe jeg tror en del av dere vil bli litt misunnelig på:


Jeg så først bare stoffet og rasket selvfølgelig med meg det, før butikkinnehaveren kunne opplyse om at det var en tunika. Av det ekte hjemmesydde slaget. I nettopp min størrelse. Gjett om denne blir en slager i høst - jeg har allerede brukt den på jobb en gang og da var det en mannlig kollega som midt i en samtale skøyt inn:

- Den der var forresten innmari kul!

Jepp - så enig, så enig.

Inger hadde mer i butikken sin, hun.


Nydelig, gammel, uåpnet barnetapet, jeg tipper denne er fra helt tilbake til 50-tallet.


Diverse retro kjøkkenstæsj


Langbeinbrikke


...og et fantastisk kreppdynetrekk som rett og slett ble hentet fra innehaverens eget skap da jeg sa jeg var på jakt etter sånne. - Vent litt, jeg tror jeg har et! sa hun og forsvant opp trappa. - Dette hadde jeg med meg da jeg flyttet til Havøysund i 1973. 

Og det fikk altså jeg. Nå har hun lovt meg å samle voksduker til jeg kommer neste sommer. Prisen for resten av kalaset? 5 kroner...og pengene hun får inn bruker hun til å lage lekeplass til barna på øya, selv om hun ikke har egne barn. Noen mennesker er bare snille tvers igjennom.


5 kommentarer:

 1. 5 -- fem kroner?? det er jo skammelig!! slikt blir det jo ingen lekeplass av! ;)
  den tunikaen var bare HERLIG!!
  supre funn!

  SvarSlett
 2. Oi oi... snill dame :) Jeg likte tunikaen kjempegodt! og ellers var det flere veldig fine skatter her. God helg til deg :)

  SvarSlett
 3. Så heldig da - mange supre ting !
  Fin lørdag til deg :-)

  SvarSlett
 4. Så mye fint!! :) Jeg har makent rosa dynetrekk, og har brukt det i mange prosjekter :) Ha en fin lørdagskveld! KLEM.

  SvarSlett
 5. Så koselig med sånne små butikker. Den tunikaen var kjempefin.

  Og du så har jeg litt dårlig samvittighet, for jeg lovte deg jo den voksduken. Men når vi var på hytta forrige helg så klarte jeg ikke å finne den (lette både høyt og lavt), skikkelig irriterende for den var der i hele sommer. Men moren min trodde at hun hadde lånt den en gang etter at vi hadde dratt i sommer, så hun skulle se om hun kunne finne den på sin hytte når hun skal ned neste helg. Forhåpentligvis kommer den til rette, og da er den din!
  Klem Louise:-)

  SvarSlett

Supert om du legger igjen en liten kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...