torsdag 1. september 2011

Skattkammeret Finnmark


For knapper og glansbilder ble vi sommerhuseiere på sensommeren i 2005. Et lite, sjarmerende grønt hus i Tufjord på Rolvsøy en time nordvest i havet fra Hammerfest (vi snakker 71 grader Nord...). Grunnet familiær tilknytning var vi nå der hver sommer likevel. Så da dette ble til salgs for bare noen tusenlapper, slo vi til:


Huset er fra rett etter krigen (et av de første som ble bygd opp igjen på øya) og de som solgte ville egentlig bare bli kvitt det og brydde seg ikke engang om å hente familiebildene. Lite var gjort siden 60-70-tallet, så da kan dere vel tenke dere hvilket skattkammer det var. Møbler, nips, kjøkkenutstyr, flere titalls gamle trekasser og fargerike metallspann, helt fin fryser... Dessverre-dessverre var dette før jeg hadde forstått fullt ut verdien av gamle dynetrekk, så et par søppelsekker med stoff gikk tapt i første lastebil-lass som ble dumpa...men jeg synes å huske at det var ganske kjedelige saker. Dessuten blir vel kvaliteten så som så etter å ha ligget i et rått og ubrukt hus et par tiår.


Nå har vi jobbet med huset seks sommere - et par uker hver gang. Vi skjønte fort at vi måtte ty til profesjonelle folk på de store tingene. Som dere ser går det går sakte, sakte, og det er fortsatt laaaangt fram til beboelig stand.


Men i sommer malte vi fire strøk med hvitt på det minste soverommet som tidligere har fått nytt vindu og ett strøk med grønt på den nye bakveggen, og det ga inspirasjon til å stå på, for SÅ fint skal hele huset bli til slutt!!Og DA! Om vi så har blitt pensjonister allerede - skal vi få masse venner på besøk og bare lese og fiske og kjøre ATV til butikken og plukke multer og sopp og krekling og slarve med de lokale og nyte den ubeskrivelige naturen.13 kommentarer:

 1. For et sted - for et hus - for en sjarm!
  Skjønner at dette kan ta sin tid ja, med den avstanden.Men jæææsus så heldige dere er!
  Herlig! :)

  SvarSlett
 2. Herlige bilder! Blir nok flott når det ein gong vert ferdig:)
  Synd med stoffa, men der var no mykje anna fint:)

  SvarSlett
 3. For en perle!! fullt av skatter, og fullt av sjarm!
  håper vi får se mer av dette supre prosjektet!

  SvarSlett
 4. Dette var jo et fantastisk herligt sted, og i tillegg et skattekammer!! Så fint at det bor noen der innimellom, og som setter pris på stedet :)

  SvarSlett
 5. For et fint sted.. og flotte bilder. Skjønenr at dere koser dere der, så får en bare ta tiden til hjelp..
  Så masse fine skatter inne der, kos dere, og nyt det
  ha en fin helg
  klem Heidi

  SvarSlett
 6. Aaah, lukke :) For eit herleg hus de har overtatt, og tenk så fint det vert til slutt! :) Og FOR nokre skattar du har sikra deg! Heldig, heldig, heldig er du :)

  SvarSlett
 7. Så utrolig flott det var rundt der!
  Hadde vært drømmen min å ha et slik hus ja :)
  ønsker deg en super helg
  klem!

  SvarSlett
 8. Oi, dette er jo skattekiste, skattkammer og julaften på en gang. Heldige griser :-)

  Klem

  SvarSlett
 9. Herlig, herlig! Ingen ting er tristere enn gamle hus som bare står der, triste og forlatte, og ingen ting er bedre enn folk som dere som ser verdien og tar vare på det! Lykke til videre og kos dere med denne flotte plassen!!

  SvarSlett
 10. Vi har akkurat kommet oss på nett og feirer med et blogglotteri. Kom innom oss og bli med da vel. Flotte premier!!!

  SvarSlett
 11. Wow, for en plass!! Si ifra om dere leier ut!! :)

  SvarSlett
 12. Ojojojoj! Dette er jo en perle av et sommerhus. Blir spennende å se hvordan det blir når dere er ferdige:-)

  SvarSlett

Supert om du legger igjen en liten kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...