lørdag 23. oktober 2010

Du käre lille snickerbo - et skikkelig loppefunn!


Så var det helg igjen og et lokalt loppemarked å glede seg til. Hele familien spratt opp klokka sju, selv mor som kom hjem fra kveldsvakt ved midnatt... Jeg hadde nemlig en liten følelse av at det ventet mye snadder på Spikkestad ungdomskole. Men jeg hadde ikke i mine villeste fantasier sett for meg at lekeavdelingen skulle åpenbare denne skatten - Emils snickerbo' som lekehus i stoff. Det er nok ikke så gammelt, produsenten Micki selger fortsatt slike stofflekehus, men nå i Pippiversjon. Likevel...fikk det jo uansett for en tiendedel av prisen. Huset lå i originalpakningen (en slitt og godt teipet sådan) så jeg var rimelig sikker på at alt var intakt. Det var litt småslitasje på plastreisverket men de forrige eierne må ha vært ryddige og fingerferdige folk, for alle stengene var merket og de svake punktene fikset. Lett å sette sammen og støtt og fint som bare. Teltduken trenger en runde under strykejernet, men lenge kunne jeg ikke vente med å få det opp. Verdens sterkeste Balder ("han løfter et hus!") var litt skeptisk til å gå inn i det først, men da han endelig torde tok det ikke lang tid før han skravlet i vei med alle de fine figurene. Og inne i det nye lekehuset sitt skal han få verdens fineste teppesovepose som mamma fant i stoffavdelingen!


Takk og pris at jeg fikk snappet til meg dette! Jeg hadde nemlig knallhard konkurranse der, fra et menneske jeg overhodet ikke så som en trussel da dørene åpnet. Jeg kunne hatt to slike nå, men hun nappet det andre i løpet av et nanosekund da jeg skulle legge dem sammen. Dessuten var jeg et halvt sekund for sein på et fantastisk dynetrekk - som jeg riktignok fikk snappet putevaret til foran nesa på henne (nesten bakerst til høyre på bildet). Vi gikk der og fant skatter annenhver gang bortover benkene. Bortsett fra det oransje-rødblomstrete kreppdynetrekket fant hun andre et veldig fint stoff med jordbær og diverse som hadde blitt supre småkjoler... Og den dama la ikke fra seg noe, nei, hun var minst like målbevisst som meg. Sukk, sukk...men ærlig talt, jeg KAN ikke være misfornøyd med dette:


Jeg tok to runder i stoffhaugen og det er jeg glad for, for det dukket opp mye fint andre gangen og. Prisen for det hele: 130,-. Teppeposen "tok de litt for" som de sa, og med det mente de 40 kroner. Jeg var klar for å gi minst det dobbelte... Teltet kostet 50,- sammen med et Bamseludo hvor tilogmed spillereglene fortsatt var med. Det er jo egnetlig også et supert loppisfunn så at jeg ikke gadd å ta bilde av det sier vel mest om den høye kvaliteten på resten av loppekuppene. Som prikken på loppelasset tok jeg med nok en Erik Kold-boks fra kjøkkenavdelingen. En litt annerledes en som rett og slett skal brukes til det det står på den at den er til. Dama skulle ha hele fem kroner for boksen, hihi...og dermed må jeg bare utrope vårt lokale Spikkestadloppemarked som høstens vinner for meg så langt!!


Jeg rakk en tur innom loppemarkedet på Ullevål før jobb. Det var en av favorittene da vi bodde i byen. Men nå ble jeg bare i dårlig humør av det. Jeg var jo fullt klar over at stoffavdelingen ville være renset for det jeg egentlig kikker etter, men fant nå noen småmorsomme småduker å plukke meg seg - problemet var prisen. Dama der skulle ha hundre kroner for sju-åtte stykker. Det er det jeg gir for en pose full ute i provinsen. Jeg hadde tenkt at tjue-tredve kroner var en rimelig pris. Motvillig lot hun meg til slutt få det for seksti - så da kjøpte jeg, men har tenkt i ettertid at jeg burde latt være. Altfor dyrt - jammen godt vi har flytta ut av hovedstaden.

20 kommentarer:

 1. Åh, sånt lekehus hadde jeg også da jeg var liten (på slutten av 80-tallet)! Knallfunn! :)
  Og flotte stoffer - særlig det flotte barnedynetrekket med bondegårdsmotiv.

  Kjenner den irriterende følelsen av sånne snappere. Det er ei dame som har vært på 6-7 av de samme loppemarkedene som meg, både nå i høst og under vårsesongen, og hun har sett etter nøyaktig det samme som meg! Irriterende nok har hun vært flinkere til å gå rett på de bra stoffene - mens jeg ofte går feil og vimser litt rundt før jeg treffer på tekstilavdelingen :p

  SvarSlett
 2. Så gøy du vil delta på lotteriet mitt:)
  Du sier vi var på samme loppisen - jeg tror jammen jeg så enten deg eller den andre dama som snappet den teppeposen! Tro meg jeg hadde lange øyne når jeg så den posen med det i:)hihi.

  SvarSlett
 3. Hvis jeg hadde en liten gutt på ryggen så var det meg du så, Anette ; ) Jeg er jo en snapper selv, det MÅ man være om man skal sikre seg noen av disse godbitene, men det gjør vondt langt inni sjela hver gang noen andre kommer meg i forkjøpet likevel...

  Takk for hjelp til datering av Snickerboden, Ida Victoria, da vet jeg at den i alle fall er LITT gammel.

  Hyggelig om dere vil følge meg her, jeg er ganske ny i bloggverdenen (har blogget for Samboeren et lite år) og ønsker meg mange nye venner : )

  SvarSlett
 4. ...og der ser jeg at dere kom meg i forkjøpet og allerede er følgere! Nå ble jeg glad, takk til begge to.

  SvarSlett
 5. Hei du! Så koselig at du besøkte bloggen min! Må si at du fant veldig masse fint på loppis. Og jeg må bare bekrefte det om at det kan være dyrt I hovedstaden! På lørdag ville en fyr at jeg skull betale 150kr for en tallerkenhylle!!! What???? Jeg fikk den ned til 50kr da, men syns det og var litt mye. På neste loppis fant jeg en mye finere og større tallerkenhylle til 30kr! Jadda! Litt forskjell rundt omkring!!
  Jeg legger meg til som følger :) jeg så du skrev at du la deg til søm følger hos meg og, men det ble tydeligvis ikke registrert, så du må gjøre det om igjen! Hihi :)

  SvarSlett
 6. åh da var det jo deg:)Så gøy!
  Du så sikkert ikke meg bak stabbelen med stoffer og med et ansikt som kunne se surt ut - men jeg er ikke det altså - jeg er bare super konsentrert;)
  Så klart jeg ville følge deg - har allerede lest meg gjennom en hel del innlegg:)OG jeg liker det!Fin blogg altså!
  Og for noen funn av Erik Kold bokser!En hel eske- jææsus!

  SvarSlett
 7. Følgefunksjonen fungerer visst ikke for øyeblikket.. skal legge deg til så fort den er oppe og går igjen, Bråkmakergata! Ja, er dt ikke irriterende når de tror de kan få hvasomhelst for lopper bare fordi loppemarkeder er litt "in" for tida?

  SvarSlett
 8. Æsj.. får ikke lagt meg til jeg heller. Kommer tilbake senere! Har lagt deg til i bloggrollen min hvertfall :)

  SvarSlett
 9. Så morsomt at du kjøpte den gule påskeduken, Anette, jeg stod med den i hånda flere ganger men lot være å ta den med. Vet ikke helt hvorfor, kanskje for å legge igjen noe til deg... da sees vi vel på Åskollen til helgen, da?

  Jeg digger Erik Kold-boksene, man kan aldri få for mange av dem. Og det virker som det ikke er så stor kamp om dem i Norge ennå. I Sverige og Danmark selges de på nettauksjon for høye priser...

  SvarSlett
 10. Så fine ting! Osloloppis kan jaggu være litt av en prøvelse asså. Er så mange om beinet! Min erfaring er at det nesten er bedre å dra litt ut av sentrumskjernen, gjerne litt små steder på østkanten, der er det ofte ikke så mange som er ute etter de samme tingene. Skulle gjerne fulgt deg med den fine bloggen din, men det funker visst ikke...?

  SvarSlett
 11. Hihi:)Da får jeg vel si takk da for duken da:)
  Ja jeg skal nok på åskollen til fredag - åpner de ikke 6 eller noe? Satser ikke på noen storkupp der gitt - finner aldri riktig hus meg sengetøy og duker!Glemmer det hvert år:)hihihi.
  Har et par erik kold bokser selv:)de er så søte!

  SvarSlett
 12. Æsj at ikke følgefunksjonen funker nå som dere har funnet meg. Menjeg håper jo dere stikker innom igjen likvel ; )

  SvarSlett
 13. Jeg har ikke vært på Åskollen før, så jeg finner vel ikke fram. Får håpe vi ikke ender med å dra i hver vår kant av de fin stoffene, da - jeg har ikke lyst til å snappe fra hyggelige bloggvenner : )

  SvarSlett
 14. Haha:)ja det er vel stor sjangs for det:)
  De har huset loppene i forskjellige hus rundt omkring hallen og i hallen:)Så det er et stort område - og det er jo gøy!

  SvarSlett
 15. Ja, de sier jo selv at det er landets største så det må jo være stort. Gleder meg allerede, gitt :)

  SvarSlett
 16. Hei!For en søt blogg du har!Og FOR noen herlige kreasjoner du lager:)Blir spennende å følge deg videre:)

  Klem Christine

  SvarSlett
 17. Klarte ikke å legge meg til som følger, men jeg kommer igjen;)

  SvarSlett
 18. Takk for kommentar på bloggen min. Du har en alldeles herlig bakgrunn på din blogg og mange inspirerende prosjekter. Takk for titten!!

  SvarSlett
 19. Sånn! Der fungerte det å legge seg til som følger! Ha en fin dag :)

  SvarSlett
 20. Å - så artig å se Emils snickarbod igjen!! En av mine venner hadde et sånt, uten at jeg husker hvem...men vakte iallefall gode minner :) Grattis med FUNN!!!

  Marit

  SvarSlett

Supert om du legger igjen en liten kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...