tirsdag 26. oktober 2010

En prikkete collage


Sesongen for den spiselige soppen er på hell - det blir ikke mer plukking i år - så nå må det bli sopp i andre former. Jeg har jo skjønt at jeg ikke er den eneste der ute som digger fluesopp - ikke som mat, selvsagt, men som pynt. Så i dag har jeg samlet et lite utvalg av de vi har i huset - det var en god anledning til å lære seg å lage collager i Picasa. Trenger det nå som jeg har blitt litt hekta på dette her.

Stoffet og de to lysestakene er fra loppis, den ene lysestaken er skikkelig plæstic, den andre er av tre og ser ganske så hjemmedreia ut. Stolen som Balder leker med tvang jeg Samboeren til å kjøpe med fra Kremmerhuset i Oslo på vårparten en gang, og juletrekulesoppen er fra Åhlens nå i høst. De to fine, ekte eksemplarene foreviget jeg i skogen "vår" i september.

Min desiderte favoritt er det lille fluesopplyset nede til høyre. Det fant jeg på skroterommet på loppiset på Korsvoll for noen år siden. Skroterommet er rommet hvor de plasserer alt de ikke klarer å kategorisere. Der kan det dukke opp virkelige gullfunn, jeg har kommet ut derfra med fliser fra 70-tallet, en Arabia emaljetekanne (den må bare ha havna feil...) og en fantastisk liten flykoffert i stoff fra 50-60-tallet. Og finner man sånne ting får man det veldig-veldig billig, for de som selger der synes selv de bare selger rask. Synes å huske jeg betalte en krone for sopplyset. Det er bittebittelite, to-tre cm høyt, og jeg tror det er et årgangslys, hvis man kan kalle det noe sånt... Tro meg, det skal bare tas fram og settes på hedersplassen hver jul og aldri brennes!

3 kommentarer:

 1. Hihi ja, fluesoppen er så vakker og så søt!Hvordan kan den da være så "farlig":)
  Likte godt lysestakene !
  OG når man først er inne på prikker -Elsker alt slags prikkemønster jeg da - spesielt på kjoler!

  SvarSlett
 2. Da skal jeg la prikkestoffene være i fred på fredag ; ) Liker prikker jeg og, altså, men på stoff-fronten er det blomster som er det ultimate for meg.

  SvarSlett
 3. Hei på deg :)
  Ser at du har funnet veien inn til meg - det var veldig hyggelig.
  Fin blogg du har :)

  Marit :)

  SvarSlett

Supert om du legger igjen en liten kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...