fredag 19. november 2010

Gullkrone til stjernegutt


Søndag er det 1-årsdag her i huset så i kveld har mor laget krone. Ikke klippet og limt av papp - nei, her blir det meste sydd, også bursdagskrona. Gjenbruks- og tradisjonsentusiast som jeg er synes jeg alle hjem burde ha en Familiekrone som kan taes fram til alles bursdager - om de så fyller 1 eller 100. Tenkte først jeg skulle lage en som passet både de små og de store, men da hadde den blitt altfor stor til de små... løsningen ble justerbar barnestørrelse ved hjelp av borrelås som med tiden skal utvides med et skjøtestykke så den også passer voksne hoder.Tallet er utskiftbart, det er også borrelåsens fortjeneste. Hvert år syr jeg et nytt tall i nytt, mosomt stoff. Om gutten fortsatt vil bruke den når han runder tosifret skal vi nok få plass til det og!


Jeg hadde egentlig tenkt til å tove små fargerike kuler til å sy på hver spiss, men det ble litt for mye pes i kveld. Dessuten kom jeg på disse stjernene som jeg har hatt liggende i årevis og synes egentlig det ble strålende fint!!

Selve krona er sydd av en papiraktig gullduk jeg fant på et loppemarked, godt den ikke skal brukes hver dag, for jeg tror ikke det "stoffet" der er av de mest holdbare...

5 kommentarer:

 1. Gratulerer med en snart 1 åring!:)
  Flott ide den krona - gjenbruk er tingen!hihihi:)

  SvarSlett
 2. Fantastisk flott gjenbrukspotensiale, kreativt, smart og fint!

  Gratulerer med bursdagsbarn!

  SvarSlett
 3. Hei på dæi!
  SÅ utrulig lurt da!
  Håpe dåkker får en kjempefin feiring i mårra:) Gøy med den aller første bursdagen:) Det e sats vettu:)
  Ha en fin kveld
  klæm

  SvarSlett
 4. Så lurt! Her er det gjenbruk over hele linja:)

  Gratulerer med ettårsbursdag:) Stas! Håper dagen blir knall for både store og små!

  PS: Fikk pakke i posten i dag, tusen takk:) De var akkurat så fine som jeg trodde, og innpakkinga toppa jo det hele! Skal blogge det en dag jeg får tatt bilder!

  Fortsatt god helg:)

  SvarSlett
 5. Takk dere, vi gleder oss veldig til første bursdag.
  Ettåringen er i strålende humør for tida, så det må bli suksess : D

  Utrolig bra at du ble fornøyd, Smilehull! Gleder meg til å lese blogginnlegget ditt, det er jo skikkelig bonus for meg, vet du : )

  Fin søndag til alle!

  SvarSlett

Supert om du legger igjen en liten kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...