søndag 14. november 2010

Skal vi snekre litt, mamma?


Inspirert av Kaptein Biffs innlegg om blyantstumpkunst for et par uker siden, må jeg bare vise fram en liten souvernirskatt jeg har hatt liggende i snart ti år. På tur med ei veldig god venninne fra sør til nord i Sør-Amerika var et av de siste stoppene Otavalo i Ecuador som er kjent for sitt gigantiske håndverks- og souvernirmarked. Etter to måneder på tur var vi egentlig ganske mette av alle de fargerike, litt glorete og veldig syntetiske tingene som dette kontinentet flommer over av. Det gikk mot ingen shopping overhodet - noe som faktisk er en stor bragd et sånt sted - da vi fant en salgsbod som virkelig stod ut i mengden. Verdens søteste lille bestefartype med et helt bord fullt av miniverktøy i tre og jern! Han hadde laget dem selv, selvsagt, skulle ha en og to dollar stykket, og vi to frøknene gikk nesten av skaftet av lykke. Bare se på detaljnivået!! Alle sammen er sånn cirkus 5-8 cm anslår jeg, kniver og økser er slipt som skulle de vært av det ekte slaget og treskaftene er runde og fine i formen og utrolig gode å holde i. Vanskelig å velge en favoritt, men hammeren kommer høyt opp, i god konkurranse med det som vel må være selveste urtesigden til Miraculix (forrest i bildet)? Det var med fremtidige barn i bakhodet (og litt meg selv,altså..) jeg kjøpte disse (på et tidspunkt hvor jeg var på mitt mest single og uavhengige), så jeg gleder meg utrolig til Balder blir stor nok til å sette pris på og leke med disse her. Jeg er redd det fortsatt kan gå noen år, gitt.


Siden dette var en tur som ble foretatt mens jeg fortsatt også sverget til analogt fotoapparat ("liker best å ha bildene på papir, jeg") blir det rett og slett en god, gammel faksimile fra albumet for å vise dere den søte miniverktøymannen. Ved gjensynet er det en eneste ting jeg lurer på, og det er hvordan jeg i huleste kunne dra derfra uten å ha kjøpt en sånn oransje trillebår?!? Syntes vel 5 dollar ble litt for mye...for en skam, vi skulle jo kjøpt opp hele bordet!!

(Jada, det der er meg, men normalt bruker jeg linser og dere må altså legge på ti år for å få dagens utgave...)

Ellers var nok ikke loppesesongen over likevel, nei, og dessuten har jeg gjort noe i dag som jeg er lettere flau over - om dere ble nysgjerrige nå så kikk innom igjen i morgen : )

5 kommentarer:

 1. AH,så herlige redskaper - i mini verson!:)
  Balder kan glede seg:)
  Nå gjorde du meg også veldig nysgjerrig - hva har du gjort!?
  klem fra meg.

  SvarSlett
 2. hadde vel kjøpt alt på bordet idag ja:) Så utrolig flotte redskap:) Balder vil nok synes det er stas å få bruke dem:)Lurer på om mannen på bildet produserer disse ennå? Eller kanskje han har lært bort kunsten til noen andre?

  Du har sikkert ikke forandret deg mye:)

  Søndagsklem fra Trine:)

  SvarSlett
 3. Hei, Takk for hyggelig kommentar. Dere ser ut til å ha et flott hus!

  Likte veldig godt innlegget om kattetusjene. De hadde jeg sannelig helt glemt! Men jeg hadde noen av dem selv en gang i tiden :)

  SvarSlett
 4. Hei hei! Takk for fint komplement ang blusen.. tenker på den hele tiden, tror jeg bare MÅ få meg den ja.
  Du skriver så godt og lekent, blir rett gald når jeg leser innleggene dine! Nydelige tapeter under her, de var du heldige med!
  Kult å se alle mini redskapene, unike og med GOD historie.

  God mandag til deg

  SvarSlett
 5. Hei!
  Her liker jeg meg også! Gleder meg til å følge deg fremover!
  Ha en herlig dag.
  Marianne

  SvarSlett

Supert om du legger igjen en liten kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...